У "Сніданку з 1+1" розповіли історію Армена Шахар’янця, який, ризикуючи життям, дарує захисникам відчуття дому

22 вересня 2022, 14:52оновлено 22 вересня 2022, 15:31
У щоденній рубриці "Щоденники війни" ведучим вдалось ексклюзивно поспілкуватись з волонтером Арменом Шахар’янцем.
Волонтер Армен Шахар’ян
Волонтер Армен Шахар’янц / 1+1

Улюблена програма українських телеглядачів "Сніданок з 1+1" в ефірі телеканалу ТЕТ у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні та долучати спеціалістів різних галузей.

У щоденній рубриці "Щоденники війни" ведучим вдалось ексклюзивно поспілкуватись з волонтером Арменом Шахар’янцем, який вже дев’ятий рік допомагає українській армії.

Його місія – щоб військові були ситими, проте, в молодості він і сам був на полі бою, з яких 3,5 роки - участь у війні в Афганістані. Під час воєнних дій Армен зустрів свою дружину та переїхав до України, у місто Яготин, де проживає вже 30 років. З 2014 року чоловік почав возити допомогу військовим на фронт.

Говорить, що починав свою діяльність з оголошень, де зазначав, за якою адресою відбудеться збір та що саме потрібно нашим хлопцям. Такі повідомлення він друкував у газетах, а також тисячами вставляв у двері цивільних. Вже багато років волонтер дарує нашим військовим відчуття дому за сотні кілометрів від нього.

У

"Ось я везу пиріжки хлопцям і уявив, щоб хтось мені свого часу передав пиріжечок із дому в Афганістан. Це звучить як диво! Приїхав до наших хлопців, одного з вояків питають побратими: "Іване, а чого ти їж?". А він відповідає: "Домом пахне". Розумієте? Йому потрібний не пиріжок, а запах дому, вдома - мама. Ось це дорогого вартує. Ми годуємо не шлунок, а душі солдат", - відверто розповів Армен.

З собою у гарячі точки 66-річний волонтер навмисно нікого не бере.

Говорить, що це занадто небезпечно, і поділився однією з історій, яка змусила його нервувати: "Декілька поїздок потому я потрапив між Бахмутом та позиціями хлопців у "мертву зону".

Я на великій швидкості виїхав звідти, мене врятувала посадка. Проте вибух був настільки потужним, що я на 5-10 хвилин повністю втратив слух та не чув звуку мотора".

Ведучі "Сніданку з 1+1" поцікавились, чи мав Армен за восьмирічний час активного волонтерства відпустку, на що той дав незвичну відповідь.

"У 2016 році мої друзі-волонтери несподівано оплатили будиночок у Верховині на тиждень. Відправили мене туди, але я поїхав здоровим, а от повернувся хворим. Мені заборонено відпочивати. Як тільки у мене з’являється вільний час – я хворію", - прокоментував волонтер.

Повномасштабне вторгнення росії Армен зустрів у поїздці з фронту. Він зупинився заночувати у Слов’янську та прокинувся від звуків вибухів. Дізнавшись про події, волонтер вирішив повернутись до Києва та, обираючи дорогу, дивом не поїхав харківською окружною дорогою.

"Біля Ізюму мене наче щось зупинило… Вирішив поїхати через Полтаву. Виявилось, що я мав рацію, бо просто б уперся в російські танки. Мене щось врятувало. Приїхавши до Києва, все закрутилось так, що я навіть не пам’ятаю, чи спав я потім", - зазначив Армен.

Щодо того, за що особисто волонтер переживає у своїх поїздках, він зазначив: головне, щоб не зламалось авто, адже він цього залежить не тільки його життя, а й робота та користь від неї. За вісім років волонтерства Армен говорить, що зустрічає неймовірно кількість небайдужих українців. Багато хто впізнає його, надає фінансову допомогу та просить залишитись анонімом, не вимагаючи вдячності.

Окрім того, від колег-волонтерів Армен отримав прізвисько "батько", оскільки від завжди вимагає, щоб вони були тепло вдягнені, нагодовані, адже якщо будуть в порядку - зможуть максимально допомогти Україні та нашим військовим. Днями Армен святкуватиме 30-річчя життя в Україні. Говорить, що ймовірніше за все, зустрічатиме ювілей на фронті, оскільки планує нову поїздку до хлопців.

В прямому ефірі "Сніданку з 1+1" Костянтин Грубич зробив відважний крок та попросив волонтера взяти його з собою в одну з поїздок, аби зафільмувати його волонтерську роботу. Шахар’янц зауважив, що у нього дуже рідко буває вільне місце у робочому бусі, проте якщо воно буде – він обов’язково подумає над пропозицією телеведучого.

Нагадуємо, щодня на глядачів "Сніданку з 1+1" очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

Не пропустіть щодня проєкт з 07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалі ТЕТ, а також на YouTube. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

У
У

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти