Викрадення військового ЗСУ на адмінкордоні з Кримом: журналіст розкрив деталі

31 травня 2020, 12:11
Імовірність добровільного переходу бійця на бік противника відсутня.
Чонгар
На адмінкордоні з Кримом зник український військовий / ru.krymr.com

Журналіст Юрій Бутусов розповів подробиці таємничого зникнення бійця Збройних сил України в районі півострова Чонгар на адміністративному кордоні з Кримом.

За його словами, зник старший солдат 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринській. Журналіст зазначив, що імовірність добровільного переходу бійця на бік противника відсутня, однак російські спецслужби нібито мають намір "оформити" його як порушника кордону РФ.

Бутусов зазначив, що спостережний пункт, де відбулося викрадення бійця ЗСУ, розташований на передовій – на ділянці поблизу залізничного мосту – там більше немає постів українських прикордонників. В ту ніч Добринській був на посаді один. Крім того, у військового не було зброї.

відео дня

"Його забрали беззбройним! Приблизно о 10:00 представник російських спецслужб дзвонив в батальйон, уточнювали особисті дані солдата, очевидно, противник буде оформляти Добринського як нібито порушника кордону РФ", – написав Бутусов у Facebook.

Журналіст зазначив, що у справі "має місце грубе порушення в організації служби". При цьому помилково буде покладати всю відповідальність за те, що сталося, лише на командира роти, зі складу якої був викрадений солдатів.

"І було би помилкою вважати, що тільки покараннями такі ганебні провали можна виправити. Вартовий на передовому посту без зброї!" – обурився він.

Бутусов також повідомив, що військове командування вже направило наказ посилити несення вартової служби в районі Чонгара, для чергування на постах направляти не менше двох військовослужбовців, доповіді отримувати щогодини, а в разі відсутності зв'язку з постом негайно направляти для перевірки резервну групу.

"Очевидно, найближчим часом противник буде використовувати нашого солдата у своїй пропаганді. Що ж, це результат наших помилок і не розв'язаних системних проблем. За слабкості на війні завжди б'ють", – резюмував журналіст.

Викрадення військового ЗСУ на адмінкордоні з Кримом: журналіст розкрив деталі
Викрадення військового ЗСУ на адмінкордоні з Кримом: журналіст розкрив деталі

Як повідомляв Главред, в суботу, 30 травня, в районі півострова Чонгар зник військовослужбовець одного з підрозділів Збройних Сил України. Про це повідомили у прес-центрі Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Боєць ніс службу на спостережній посаді. За попередніми даними, він був викрадений. Після зникнення бійця одразу почалися пошукові заходи, проте вони не дали результатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти