В Україні зібралися заборонити перенесення робочих днів через свята

6 червня 2021, 20:35оновлено 6 червня 2021, 21:05
Нардепи хочуть скасувати перенесення робочих днів, які так люблять українці.
календар
Вихідні в Україні можуть не переносити / pixabay

До Верховної Ради України надійшов законопроект № 4597, який передбачає заборону перенесення робочих днів через свята.

З такою ініціативою виступила фракція Слуга народу на чолі з головою парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою.

Відзначається, що надмірна кількість переносів робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, перешкоджає роботі з інвесторами і донорами і формує негативну репутацію бізнеспотенціалу України в світі.

"Аналіз досвіду країн світу в питанні перенесення робочих днів доводить, що в Білорусі, Польщі, Словаччині, Чехії, Литві, Франції, Німеччині, Данії, Нідерландах, США та інших країнах такої практики немає", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори документа підкреслюють, що перенесення робочих днів — це типова радянська традиція, яка досі зберігається в деяких пострадянських країнах, наприклад в Росії.

Так, перенесення робочих днів, вважають автори законопроекту, знижує трудову мотивацію, а також негативно впливає на можливість людини адаптуватися до робочого дня, що слідує за довгими вихідними.

читайте такожВ Україні перенесуть робочі дні: як будемо відпочивати

Зазначимо, в Україні існує практика перенесення робочих днів. Якщо державний вихідний припадає на суботу-неділю, він автоматично переноситься на наступний робочий день і стає вихідним. До слова, всього в Україні визначено 11 святкових неробочих днів.

Як раніше повідомляв Главред, погода в Україні влітку 2021 буде аномально спекотною. За прогнозом синоптиків і кліматологів, особливо несприятливі кліматичні умови очікують жителів і аграріїв степової зони.

Експерт вважає, що в Україні літо стане довшим, а зими може зовсім не бути.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде погода в Україні влітку 2021 року. Він по днях розписав, коли чекати спеку, а коли - грозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти