В Україні підскочить тариф на передачу електроенергії

18 лютого 2021, 10:57оновлено 18 лютого 2021, 11:58
Причиною зростання тарифу стало включення в структуру Укренерго витрат на виплату відсотків за кредитами.
Електроенергія
В Україні зростає тариф на передачу електроенергії / УНІАН

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила постанову про підвищенні тарифу держкомпанії Укренерго на передачу електроенергії.

З квітня 2021 року тариф зросте до 316,08 грн за МВт-год з діючих 293,93 грн за МВт-год (7,5%), йдеться в постанові, попередньо схваленій на засідання НКРЕКП.

Голова Нацкомісії Валерій Тарасюк закликав громадськість підключитися до обговорення проекту документа і вносити свої пропозиції перед остаточним затвердженням тарифу.

"Це схвалення. Всіх запрошуємо до обговорення. Якщо хтось бачить інші джерела або неточності, або якісь можливості щодо оптимізації тарифу, ми з готовністю будемо співпрацювати абсолютно з усіма сторонами. На сьогодні це 316,08 грн/МВт-год", ‒ заявив глава НКРЕКП.

Підставою для підвищення тарифу для Укренерго на 2021 рік стало включення в його структуру додатково 1,495 млрд грн витрат на виплату відсотків по 10,25 млрд грн кредитів держбанків, залучених оператором системи передач (ОСП) для розрахунків з ДП гарантований покупець.читайте такожУ Мінсоцполітики розповіли, як підготувати українців до підвищення тарифів

Підвищення тарифів в Україні: про що повідомлялося раніше

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти