У Міносвіти розповіли, чому не звільнять "подругу Прилєпіна" з київського вишу

28 січня 2021, 15:45оновлено 28 січня 2021, 16:33
Скеандал через українофобські та русофільські висловлювання професора-культуролога Євгенії Більченко продовжує розвиватися.
Більченко
Євгенія Більченко / Вести

Скандального викладача Київського університету імені Драгоманова Євгенію Більченко не можуть рішенням Міносвіти звільнити з вузу. Про це у відомстві розповіли в коментарі Радіо Свобода.

У МОН кажуть, що вони не мають повноважень приймати рішення з приводу працевлаштування або звільнення викладачів вищих навчальних закладів.

У відомстві зазначають, що діють в рамках Конституції і законів України, а також Положення про МОН. Рішення про звільнення викладача може приймати тільки Керівник вузу.

"Відповідно до частини третьої статті 34 Закону України "Про вищу освіту" призначення та звільнення з посади працівників, вирішення інших кадрових питань належить до виключної компетенції керівника закладу вищої освіти" ‒ роз'яснили в МОН.

читайте такожЛюбителька "російської цивілізації" з київського вузу зробила зауваження Зеленському і розповіла про звільнення

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова вибухнув скандал через українофобські та русофільських висловлювань професора-культуролога Євгенії Більченко.
  • За її словами, в країні панує неонацистський режим, а війна на Донбасі - громадянська. Також вона називала закон Про забезпечення функціонування української мови як державної "лімфовузлом на тілі онкохворої американської колонії".
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти