У Кабміні пояснили, як "не втратити" роки стажу

14 серпня 2021, 22:07
Найближчим часом близько 500 тисяч українських громадян можуть залишитися без пенсій, оскільки у них немає необхідних 15 років страхового стажу.
пенсія_пенсії
Міністр Лазебна пояснила, як "не втратити" роки стажу / censor.net

У Кабміні розробили новий законопроект, який дозволить включити до страхового стажу для отримання пенсії роки, коли людина не була офіційно працевлаштована, пише пресслужба відомства.

За словами голови Мінсоцполітики Марини Лазебної, в нашій стані слід терміново змінювати законодавство, згідно з яким нараховуються пенсійні виплати. Найближчим часом близько 500 тисяч українських громадян можуть залишитися без пенсій, оскільки у них немає необхідних 15 років страхового стажу.

"Ми розробили законопроект і відправили його на експертизу до міжнародної організації праці, і будемо просувати його далі, тому що чим більше осіб залучено в систему соціального страхування чим більше їх працює, тим більше вони мають права на гідну пенсію", — пояснила міністр соціальної політики.

читайте такожПідвищення пенсій на 466 гривень: у Раді назвали умови і розписали графік

Крім того, Марина Лазебна нагадала, що громадяни України можуть і повинні самостійно контролювати свій стаж. Для цього слід створити на сайті Пенсійного фонду власний кабінет, де відображається інформація не тільки про накопичений страховий стаж, а й про розміри внесків. Також на порталі ПФУ можна розрахувати розмір пенсійних виплат.

Нагадаємо, раніше писав, що Міністерство соціальної політики направило до регіонів 1,1 млрд грн для виплати субсидій на ЖКП.

До банківських установ спрямували кошти в сумі 1,1 млрд гривень для виплати пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу. Повідомлялося, що субсидії будуть виплачені одержувачам відразу за два місяці - травень і червень 2021 року.

У Мінсоцполітики розписали, кому доведеться повернути субсидії-2021. За словами керівника відомства Марини Лазебної, всього в Україні запустять три програми верифікації субсидій.

До того Кабмін поставив жорсткі умови для отримання субсидій. Позбавити субсидій можуть орендодавців, які не задекларували доходи; боржників по комуналці і низку інших категорій громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти