У Кабміні назвали головні причини авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом

28 жовтня 2020, 17:11оновлено 28 жовтня 2020, 17:46
Літак Ан-26 розбився на швидкості 100 км/год.
Ан-26, Чугуїв, катастрофа
Слідство встановлює винних у трагедії Ан-26 під Чугуєвом / УНІАН

Офіційно головними причинами катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом у Харківській області названі порушення правил організації навчальних польотів, відсутність належного контролю над проведенням маневрів і помилки екіпажу.

З такою заявою виступив голова комісії з розслідування катастрофи Ан-26, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на засіданні уряду, в середу, 28 жовтня.

Міністр назвав шість факторів, в результаті яких сталася катастрофа літака Ан-26 під Чугуєвом.

Перший фактор

Першим фактором, що спричинив за собою подальші події, стала відмова системи граничного регулювання температури з системи управління лівого двигуна. О 20:36 проблема призвела до виникнення особливої ситуації.

Другий фактор

Екіпажу не вдалося вирівняти тягу лівого і правого двигуна після установки горизонтального польоту літака.

Третій фактор

Випуск екіпажем літака закрилків літака на етапі заходу на посадку в положенні 38 градусів.

Четвертий фактор

Літак був невчасно переведений на зниження; помилкова побудова траєкторії зниження літака

П'ятий фактор

Штучне створення несиметричності тяги силової установки

В умовах додаткової тяги третього двигуна на правому напівкрилі при випущених на 38 градусів закрилків, відбулося несиметричне збільшення тяги правого двигуна.читайте такожАвіакатастрофа у Чугуєві: в ДБР розповіли, що сталося з двигуном Ан-26

Шостий фактор

Проблема в усуненні ковзання призвела до переходу о 20:44 аварійної ситуації в ситуацію катастрофи.

Встановлено, що о 20:44:49 літак Ан-26 на швидкості 100 кілометрів на годину з кутом крену 75 градусів зіткнувся із землею.

Міністр Олег Уруський підкреслив, що причиною катастрофи також стало порушення правил організації навчальних польотів і відсутність належного контролю над їх дотриманням.

Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом

  • У Харківській області під Чугуєвом на 530 кілометрі траси Київ-Харків біля дороги стався крах військового літака Ан-26. Падіння літака сталося під час виконання навчальних тренувальних маневрів курсантами та офіцерами Харківського національного університету ЗС ЗСУ ім. Кожедуба.
  • На борту літака перебували 27 осіб. Загинули 25 людей. Двох курсантів госпіталізували до лікарні. Одного з них лікарям врятувати не вдалося.
  • Вижити вдалося 20-річному курсанту В'ячеславу Золочівському, який зробив героїчний вчинок - він намагався врятувати свого друга, який згодом помер у лікарні.
  • Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський 23 жовтня заявив, що комісія встановила низку причин, з яких сталася трагедія Ан-26.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти