Оприлюднені нові правила в'їзду до Хорватії для українців

11 липня 2020, 19:46оновлено 12 липня 2020, 01:42
Для деяких громадян самоізоляція стала необов'язковою.
Хорватия_ЕС
Хорватія знову закривається для українців / consilium.europa.eu

Інститут охорони здоров'я Хорватії 10 липня прийняв рішення про зміну умов пропуску громадян України на територію цієї держави.

Як інформує прес-служба посольства України в Хорватії на своїй сторінці в Facebook, для українців, які перетинають кордон з особистих невідкладних причин, залишається обов'язковою 14-денна самоізоляція. Наприклад, це може стосуватися тих, хто володіє в країні нерухомістю і їде пожити якийсь час.

"Самоізоляція може бути скорочена до 7 днів, якщо особа за власні кошти через сім днів після прибуття до Хорватії здасть забір матеріалу з носа і горла, і отримає негативний результат ПЛР тесту на SARS-CoV-2", - зазначають дипломати.

Громадян, що в'їжджають з метою туризму, в ділових цілях і заради навчання можуть пропустити без обов'язкової 14-денної самоізоляції за умови пред'явлення негативного результату тесту на коронавірус. ПРЦ-аналіз необхідно зробити не раніше, ніж за 48 годин до пред'явлення. Час в даному випадку буде вважатися від взяття біологічних матеріалів з носа і горла медиками до прибуття на прикордонний перехід.

Оприлюднені нові правила в'їзду до Хорватії для українців

Між тим, світ в умовах пандемії коронавіруса потихеньку відкриває свої кордони для українців. Влада Чорногорії уточнила правила в'їзду в країну для жителів України.

Нагадаємо, українські громадяни за станом на вівторок, 7 липня, можуть в'їхати в 23 країни. Цей перелік включає і держави, куди необхідна віза. Про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти