У Харкові депутати вирішили увічнити пам'ять Кернеса

30 грудня 2020, 16:37оновлено 30 грудня 2020, 23:49
Політики наполягають, що дії регламентуються законом.
Кернес
Харківські депутати прийняли рішення увічнити пам'ять Кернеса / Фото: УНІАН

Депутати Харківської міської ради більшістю голосів прийняли рішення увічнити пам'ять покійного мера Харкова Геннадія Кернеса.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, за дане рішення проголосували 64 депутати, а проти такого проекту рішення виступили вісім парламентаріїв.

У документі пропонується "вшанувати пам'ять Кернеса Геннадія Адольфовича і вжити заходів щодо увічнення його пам'яті, передбачені чинним законодавством".

Уточнюється, що виконавчим органам Харківської міськради необхідно забезпечити підготовку необхідних розпорядчих документів для увічнення пам'яті Кернеса. Зокрема, депутат міськради від "опозиційної платформи - за життя" Денис Невядомський зажадав більше конкретики в прийнятому рішенні, щоб розуміти, яким чином пропонується увічнити пам'ять покійного мера.

читайте такожПам'ятник і звання Героя України: після смерті Кернеса з'явилися петиції"Ми не проти увічнення, але до цього питання потрібно підійти більш відповідально, щоб це не було схоже на сектантство", — зазначив Невядомський.

Секретар міськради Ігор Терехов пояснив колегам, що документ дозволить юрдепартаменту почати підготовку змін до Положення про присвоєння звання Почесний громадянин міста Харкова. Він підкреслив, що в даний момент відсутня можливість присвоєння почесного звання посмертно.

Геннадій Кернес

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти