У Євросоюзі зробили важливу заяву про перегляд угод з Україною

10 лютого 2021, 18:22
ЄС починає перегляд торгової частини Угоди про асоціацію з Україною.
Євросоюз
Євросоюз починає перегляд Угоди про асоціацію з Україною / УНІАН

Україна та Європейський Союз приступають до перегляду торгової частини Угоди про асоціацію, як це передбачає документ.

"Ми з нетерпінням чекаємо перегляд лібералізації торгівлі товарами, як це передбачено ст. 29 Угоди про асоціацію через 5 років після набрання чинності, яка має відбутися вже цього року", — сказав віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс після зустрічі з прем'єрміністром України Денисом Шмигалем.

Домбровскіс зазначає, що це стане дуже важливим кроком, "щоб посилювати доступ до наших ринків, і це ще раз підтверджує той динамічний характер при реалізації Угоди про асоціацію, якої ми дотримуємося".

Прем'єрміністр Денис Шмигаль підкреслив, що перегляд Угоди сприятиме збільшенню товарообігу України та ЄС і подальшому зближенню економік.

читайте такожРосія залишається провідним торговельним партнером України: що продаємо і купуємо

"Сподіваємося, що наші переговори дозволять збільшити обсяг квот, які передбачає наша угода з ЄС", - сказав Шмигаль, додавши, що український уряд залишається "відданим курсу проєвропейських реформ".

Товарообіг України - про що раніше повідомляв Главред:

  • З ініціативи російського міністерства промисловості і торгівлі уряд РФ прийняв рішення ліквідувати торговельне представництво в Україні та Литві.
  • У пояснювальній записці міністерство вказало, що українське торгпредство рекомендується закрити у зв'язку з прийнятою в серпні постановою Кабінету міністрів України Про припинення міжурядової угоди з Росією про взаємну установу торгових представництв.​
  • Як розповів Главреду економічний експерт Юрій Гаврилечко, навіть після ліквідації торгового представництва в Україні Росія залишатиметься одним з найбільших українських партнерів із зовнішньоекономічної діяльності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти