Український телеканал покарали за трансляцію пресконференції Путіна

24 грудня 2020, 01:07оновлено 25 грудня 2020, 01:01
Мовника звинуватили в тому, що всі теми були розкриті з позиції Росії.
Путина
Телеканал наш показував пресконференцію Путіна / Reuters

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відреагувала на трансляцію пресконференцію президента Росії Володимира Путіна на українському каналі Наш.

Як інформує прес-служба ради, телеканалу оголосили суворе попередження, а також звинуватили в порушенні закону і умов ліцензії.

Уточнюється, що телеканал ще 19 грудня 2019 року в прямому ефірі транслював частини річної пресконференції глави Кремля.

Нацрада обурило, що ефір супроводжувався цитатами Путіна, які не відповідають прямому змісту конференції.

читайте такожПутін висловився про "тліючі конфлікти" біля кордонів РФ і переписування історії"Всі теми висвітлювалися з позицій президента і Уряду РФ. Оприлюднені наративи мали односторонній, пропагандистський характер і не були забезпечені збалансованими коментарями представників українського телеканалу, громадськості, гостей студії або експертів після завершення прямої трансляції", - повідомили в Нацраді.

На думку представників Нацради, наративи сюжету мали пропагандистський і не супроводжувалися спростовуючими коментарями української сторони.

Російська пропаганда новини

  • У серпні журналістів громадське звинуватили у закликах до українців дивитися російські пропагандистські телепередачі. Журналісти придумали конкурс на виявлення фейків Росії про Україну, однак піддалися критиці в соціальних мережах.

  • 22 жовтня Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення на територію України книг, які містять російську пропаганду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти