Загроза для двох обласних центрів України: в The Economist дізналися нові цілі РФ

23 серпня 2024, 07:59
1663
РФ перемістила війська з інших ділянок фронту і посилила тиск біля Покровська, пише The Economist.
Загроза для двох обласних центрів України: в The Economist дізналися нові цілі РФ
ЗСУ відбивають атаки окупантів / Колаж: Главред, фото: 46 окрема десантно-штурмова бригада, 115 окрема механізована бригада ЗСУ

Країна-агресор РФ прагне захопити Покровськ у Донецькій області для створення плацдарму з метою можливого наступу на Дніпро і Запоріжжя.

Окупанти не послабили свій наступ на Покровськ, незважаючи на операцію ЗСУ на Курщині, ворог уже перебуває приблизно за 10 кілометрів від міста, йдеться в матеріалі видання The Economist.

Наводяться слова українських командирів, які кажуть, що у Сил оборони недостатньо снарядів. Інші кажуть, що росіяни застосовують невеликі піхотні атаки, планувальні бомби, нові типи радіоелектронної боротьби.

відео дня

Як уточнює полковник ЗСУ Павло Федосенко, деякі бійці перебувають на передовій по 30 або 40 днів. За його словами, "люди не зроблені зі сталі", при цьому в українських бійців часто немає повноцінного відпочинку.

Як пишуть автори матеріалу з посиланням на джерела, РФ перемістила війська з інших ділянок фронту і посилила тиск біля Покровська.

У матеріалі йдеться, що контроль над Покровськом і невелике просування до адміністративних кордонів Донецької області може виявитися достатнім для диктатора Володимира Путіна, щоб оголосити про політичну перемогу і почати переговори.

Водночас ситуація може піти за іншим сценарієм. За словами журналістів, багато чого залежатиме від операції в Курській області РФ.

Що таке The Economist?

The Economist — впливовий щотижневий англомовний журнал. Публікується в Англії з 1843 року. 2006 тираж перевищив мільйон екземплярів, більше половини яких була продана в Північній Америці. Через глобальну орієнтацію The Economist не вважається виключно британським виданням. Традиційно видання вважає себе газетою і не підписує публікації, пише Вікіпедія.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що армія РФ просунулася біля п'яти населених пунктів. Армія країни-агресора Росії просувається далі в Донецькій області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ЗСУ можуть піти в контрнаступ у 2025 році. Український наступ у Курській області має на меті змусити Росію перекинути війська з Донбасу.

Як повідомлялося раніше, представник ОСГВ "Таврія" Дмитро Лиховій говорив, що на південному фронті в Україні інтенсивність бойових зіткнень з окупантами дещо знизилася, на окремих ділянках протягом останніх днів боїв взагалі не було.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти