У Єрмака розповіли про переговори з Нуланд про залучення США до консультацій щодо Донбасу

4 липня 2021, 15:53
Про результати переговорів стане відомо після візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.
Нуланд веде переговори з Єрмаком
Вікторія Нуланд / Reuters

В Офісі президента ведуть переговори із заступником Державного секретаря Сполучених Штатів Америки Вікторією Нуланд про участь США в переговорах по Донбасу.

Як розповів в ефірі телеканалу Дом спікер української делегації в контактній групі по Донбасу, радник голови ОП Олексій Арестович, про результати переговорів стане відомо після візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

"США є членом ОБСЄ, вони мають право увійти в цей формат. Питання, скоріше, ось про що: чи буде досягнута принципова домовленість такого характеру. Зараз між політичним радником президента Зеленського Андрієм Єрмаком йдуть інтенсивні консультації з Вікторією Нуланд, яка призначена в США головною посадовою особою з питань України та врегулювання конфлікту з Російською Федерацією", — заявив Арестович.

За його словами, чим закінчаться ці консультації, буде зрозуміло після візиту президента України Володимира Зеленського в США і зустрічі з президентом Джо Байденом.

читайте також"Протистояти агресії РФ": МЗС назвало головне питання переговорів Байдена-Зеленського

Нагадаємо, в ході недавніх переговорів Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна, президент США заявив, що Російська Федерація є головною перешкодою на шляху до миру на Донбасі.

РФ вказали на те, що вона почала конфлікт на Донбасі і тепер несе повну відповідальність за його припинення.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон не має наміру скасовувати санкції проти Росії, які були введені через агресію Москви проти Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти