Стрєлков назвав бойовиків Донбасу ширмою для армії РФ

29 листопада 2020, 17:42
Проросійських найманців назвали силою, підконтрольною Кремлю.
Стрілець, Стрільців, Гиркин
Стрєлков визнав , що бойовики на Донбасі - ширма для російської армії / Вконтакте Ігор Стрєлков

Одіозний полковник ФСБ Ігор Стрєлков, який очолював військовий конфлікт на Донбасі, визнав, що сили бойовиків в окупованих частинах Донецької та Луганської області не можуть тримати оборону без участі Росії у війні.

"Стрєлков абсолютно відкрито визнав, що так звані ополченці ЛНР і "ДНР" (террористическая организация. - ред.) не є самостійною силою, абсолютно ні на що не здатні без підтримки Росії і лише грають роль ширми для російських військових, які діють у них за спинами в разі загострення бойових дій", - сказано у відеозапису, який опублікував в YouTube український журналіст Денис Казанський.

За словами Стрєлкова, існування так званих ЛДНР у разі початку повномасштабного наступу української армії залежить тільки від того, чи прийде в цей момент на допомогу російська армія і в яких кількостях.

"Корпуси народної міліції так званої, фактично вони грають роль завіси, прикриття, вони повинні протриматися скільки-той час, поки за їх спиною не розгорнуться справжні сили", — говорить бойовик.

читайте також"ДНР" і " ЛНР " будуть розгромлені: Стрєлков оцінив готовність Донбасу до бліцкригу ЗСУКазанський нагадав, що військовий конфлікт на Донбасі не загасає, оскільки бойовиків досі активно підтримує Росія.

"Це прикриття настільки слабке і малобоєздатне, що зіграти роль завіси в разі масштабної атаки противника воно просто не зможе. Воно буде зметено, здуто просто, практично миттєво", - говорить Стрєлков про так зване" ополчення " терористів.

Факт того, що в липні 2014 року російська армія допомагала бойовикам на Донбасі, визнає і співрозмовник Стрєлкова.

Новини Донбасу

  • 25 листопада Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак в ході зустрічі з журналістами заявив, що Збройні Сили України не розглядають варіант силового звільнення окупованих районів Донбасу унаслідок загрози загибелі цивільного населення, жертв серед військових і фактора РФ.

  • Український військовий журналіст і колишній прес-секретар Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявив, що для звільнення Донбасу Україні потрібно використовувати артилерію і авіацію. Однак Київ не може піти на такий крок, так як в такому випадку міста будуть повністю знищені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти