Синоптик попередила українських аграріїв про серйозні проблеми з врожаєм

11 лютого 2021, 21:56
У Гідрометцентрі зробили важливий прогноз щодо врожаю.
Синоптик попередила українських аграріїв про серйозні проблеми з врожаєм
Що чекає українських аграріїв у 2021 році / pixabay

Начальниця відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко розповіла, чи загрожують снігопад і низька температура врожаю озимих в Україні.

"Ми говоримо про врожай озимих культур. Це озима пшениця - основна наша культура, це ячмінь, ріпак (експортна культура) і це жито, якої, до речі, дуже мало, тому проблеми будуть з житнім хлібом. Що стосується агрометеорологічної ситуації, яка зараз склалася, то вона позитивна. Незважаючи на складні погодні умови, для озимих культур це просто бонус від природи для майбутнього врожаю", - заявила агрометеоролог.

Вона підкреслила, що велика кількість опадів - це ресурс вологи навесні.

читайте такожЧергове подорожчання: в Україні злетять ціни на хліб

"На даний момент запаси вологих грунтів вище середньорічних. Є у нас побоювання щодо півдня України. Але це вже пов'язано не з вологою, а з погодою, яку ми очікуємо. Тому що південні, східні області сьогодні без снігу, але ми очікуємо сильне зниження температури на вихідні. Там є певні побоювання щодо вимерзання озимих. Але це буде залежати від інтенсивності морозу і його тривалості", - зазначила Адаменко, передає Україна 24.

Як раніше повідомляв Главред:

  • Експерт попередив українців про нове зростання цін на продукти. Навесні в Україні подорожчають овочі, зокрема, традиційний борщовий набір.
  • Раніше Олексій Дорошенко спрогнозував, що в Україні в найближчі місяці буде зростати ціна на чорний хліб.
  • Держстат оприлюднив дані середніх споживчих цін на товари та послуги в Україні. Найбільше підскочили в ціні яблука - вони подорожчали в два рази з початку року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти