"Не зачитують права, а просто б'ють": на протесті Стерненко поскаржилися на поліцію

16 червня 2020, 01:31оновлено 16 червня 2020, 02:35
Соцмережі облетіли фотографії, як правоохоронці жорстоко б'ють активістів.
/ Фото: Радіо Свобода

Активіст Олександр Кір'яков, учасник акції протесту під Шевченківським судом, де обирали запобіжний захід одеситу Сергію Стерненку, заявив, що поліцейські його побили, однак він ніяк не провокував силовиків на прояв агресії.

У коментарі в ефірі Радіо Свобода він зазначив, що абсолютно не розуміє, чому поліцейські почали його бити.

"Ми бігли допомагати людині, іншому, якого вони затримали теж невідомо за що. І мене повалили, власне кажучи били і вони типу... Коли люди вас б'ють вони не зачитують права, вони просто вас б'ють", — сказав він.

За словами активіста, з його боку не було ніякого насильства в адресу правоохоронців. Побиття стало для нього неприємною несподіванкою, після інциденту він зняв побої у лікарні і документально зафіксував.

"У мене є подряпини, у мене болить щелепа. Лікування не рекомендували", — додав він.

/ Фото: Радіо Свобода

Як відомо, біля будівлі суду сталися сутички між прихильниками активіста і правоохоронцями. Соцмережі облетіли фотографії, як поліцейські б'ють чоловіка. Дівчина Стерненка Наталія Усатенко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що її, а також ще кількох людей, побила поліція.

/ Фото: Букви

Нагадаємо, в травні 2018 року на Сергія Стерненка напали в Одесі. У скоєнні нападу підозрюють Олександра Ісайкула та Івана Кузнєцова. Стерненко смертельно поранив Кузнєцова ножем. Ісайкул теж був поранений.

Як раніше повідомлялося, Стерненко поділився, що в СБУ йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

Пізніше Стерненко, якого суд звинувачує у вбивстві та призначив міру запобіжного заходу у вигляді двомісячного домашнього арешту, порвав постанову на очах у своїх прихильників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти