Новий глава Міносвіти виправдався за підтримку Януковича

4 липня 2020, 21:50
Чиновник підкреслив, що був змушений балотуватися від Партії регіонів.
Сергій Шкарлет
Сергій Шкарлет / Фото: LB.ua

В. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет відповів на численні звинувачення і підкреслив, що був змушений раніше балотуватися від Партії регіонів, оскільки надійшов такий наказ.

В інтерв'ю LB.ua він розповів, що в 2010 році був обраний ректором Чернігівського державного технологічного університету, та керівники області заявили: "Ти балотуєшся".

Шкарлет поскаржився, що "реально не міг" відмовитися від членства в Партії регіонів. На його переконання, університет — державна установа і він "не хотів ризикувати".

відео дня

"Якщо в цій політичній частині ти відмовляєшся від чого-то, значить, завтра буде страждати, можливо, весь колектив", — сказав міністр.

читайте такожЩо чекає школярів з вересня: у Міносвіти озвучили планиЗа словами глави Міносвіти, у 2007-2009 роках він активно співпрацював з Миколою Томенком, який у той час був одним з лідерів партії Батьківщина і заступником голови Верховної Ради. Він додав, що Партію регіонів щиро ніколи не підтримував, співпрацював з необхідності.

Шкарлет назвав неправдивою інформацію про інтерв'ю, в якому він нібито заявляв, що "поділяв погляди Партії регіонів". Міністр підкреслив, що таких слів журналістам не говорив, оскільки це брехня.

"Можливо, там є питання, які мені задавали, але цей абзац я взагалі не пам'ятаю", — підсумував він.

Як раніше повідомлялося, Кабінет міністрів України призначив Сергія Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти і науки.

Нагадаємо, дослідники виявили плагіат у монографії, співавтором якої є ректор Чернігівського НТУ і кандидат на посаду міністра освіти Сергій Шкарлет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти