Санкції проти Білорусі: у Зеленського пояснили, до чого готуватися

28 травня 2021, 16:53
Україна закриє для своїх літаків повітряний простір Білорусі, підкреслив Михайло Подоляк.
В ОП пояснили санкційний удар по Білорусі
Україна закриває небо для літаків з Білорусі / Facebook / belavia

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував рішення Києва закрити небо для білоруських літаків.

В інтерв'ю каналу Україна 24 він нагадав про те, що Україна однією з перших прийняла рішення про зупинку авіасполучення з Білоруссю.

"Концепція санкцій або не санкцій, а тих обмежень, які ми наклали на Білорусь, вона чітка і зрозуміла", - говорить радник глави ОП.

Він пояснив, що Україна також буде закривати для своїх літаків повітряний простір Білорусі. Крім того, за його словами, заборона торкнеться також білоруських літаків у повітряному просторі України.

"Це питання логістики. Всі звикли, що зробили пас - і все, через кілька хвилин вже, відповідно, ідеально, структуровано. А життя не таке. Життя - це кілька десятків або сотень питань логістичного плану, які треба вирішити, в тому числі і юридично. Якщо ми хочемо закрити простір-повинні це вирішити в юридичних конотаціях", - додав Подоляк.

читайте такожБензиновий удар Мінська: у Києві пояснили обмеження імпорту білоруського палива

Нагадаэмо, Україна повністю припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня. Кабінет Міністрів України заборонив польоти над повітряним простором Білорусі. Таке рішення прийнято через інцидент з літаком авіакомпанії Ryanair.

Посольство Білорусі направило в МЗС України офіційну ноту з приводу припинення Києвом авіасполучення з Мінськом. Білоруси стверджують, що інцидент з літаком Ryanair не має нічого спільного з Українською державою і називають таке рішення абсурдним.

Екстрена посадка літака Ryanair в Мінську:

  • 23 травня у Мінську екстрено сів літак компанії Ryanair, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, нібито через закладену на борту бомбу. Вибуховий пристрій не знайшли.
  • Серед пасажирів знаходився Опозиційний блогер, творець телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Він був затриманий білоруськими силовиками.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала це "операцією спецслужб" і зазначила, що Протасевичу в Білорусі може загрожувати смертна кара.
  • Глава компанії Ryanair Майкл О'лірі назвав вимушену посадку в Білорусі літака, що виконував рейс Афіни-Вільнюс, "державним викраденням" літака і "повітряним піратством" з боку білоруської влади.
  • 26 травня Польща закрила своє небо для білоруських літаків. Рада міністрів прийняла заборону на входження в повітряний простір Польщі літаків, використовуваних перевізниками з Білорусі.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти