Росія відхрестилася від вторгнення вертольота до України

17 березня 2021, 17:28оновлено 17 березня 2021, 18:09
Росія не визнає порушення вертольотом повітряного простору України.
Вертоліт
У Росії відповіли на вторгнення вертольота в Україну / pixabay

Державна прикордонна служба України отримала відповідь від російської сторони щодо інциденту з вторгненням вертольоту РФ в український повітряний простір 16 березня.

Як зазначають українські прикордонники, зазвичай країна-агресор заперечує і не визнає будь-які порушення зі свого боку.

"У своїй відповіді російські прикордонники намагаються стверджувати, що авіація застосовувалася вздовж їхнього кордону і факт порушення не визнають. При цьому, не надаючи жодних підтверджень, вони посилаються на показання незрозумілих "приладів об'єктивного контролю", – заявили у ДПСУ.

Як сказав прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко, українська сторона не здивована риторикою державних органів Росії.

"Сусідня країна звикла заперечувати і не визнавати допущені або вчинені порушення, завжди посилаючись на безпідставність наведених ним фактів", - зазначив він.

читайте такожПід Борисполем розбився вертоліт під час посадки

У той же час у прикордонному відомстві розповіли, що "ділянки кордону України з Росією знаходяться під посиленою охороною".

А на питання про те, чому не збили вертоліт-порушник, прикордонники відповіли: "Охорона повітряного простору – це компетенція ЗСУ", - зазначили прикордонники Сьогодні.

Вторгнення російського вертольота до України - про що раніше повідомляв Главред:

  • У повітряний простір України з Російської Федерації 16 березня вторгся вертоліт – залетів на нашу територію, пролетів близько 50 метрів і повернувся.
  • Як повідомили в МВС України російський вертоліт порушив український повітряний простір в Сумській області.
  • Пізніше в Повітряних силах України відреагували на інформацію про грубе порушення російським військовим вертольотом Мі-8 державного кордону. У відомстві заявили про те, що не можуть підтвердити, чи дійсно вертоліт зайшов в український повітряний простір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти