РФ може підкинути тіла на місце падіння Іл-76: Ступак озвучив версію ситуації

24 січня 2024, 22:52
340
Довіряти російським джерелам, як і раніше, безсенсовно.
РФ може підкинути тіла на місце падіння Іл-76
РФ може підкинути тіла на місце падіння Іл-76 / колаж: Главред, фото: телеграм

Сьогодні, 24 січня, у Бєлгородській області РФ впав Іл-76. Точної та однозначної версії про те, хто був у літаку, наразі немає. Однак Росія може опублікувати той висновок, який буде вигідний для її політики. Наприклад, як було з Оленівкою. Про це заявив військовий аналітик і екс-співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі "Київ24".

За його словами, в Росії можуть підкинути тіла на місце катастрофи транспортного Іл-76, а незалежного розслідування чекати не доводиться, адже з досвіду відомо, що на місце падіння в цій країні не пустять ні ООН, ні Червоний Хрест.

Ступак стверджує, що подібну ситуацію Україна вже переживала, коли в РФ заявили, що військовополонені в Оленівці загинули від удару HIMARS.

відео дня

"Згадайте Оленівку. Наших хлопців спалили, ніякого HIMARS не було. Допустили когось? Ні. Чи приїде туди ООН? Ні. Чи поїде туди Червоний Хрест? Ні. Вони опублікують висновок, який їм буде потрібен", - заявив він.

До того ж, він нагадав, що за піддавання сумніву офіційні версії держави, в Росії можуть і притягнути до кримінальної відповідальності "за дискредитацію армії".

"Там авторитарний режим: що показали, тому й будьте раді", - додав він.

Падіння Іл-76

Як повідомляв Главред, у середу, 24 січня, російські ЗМІ повідомили, що в Бєлгородській області РФ впав військово-транспортний літак Іл-76. За попередніми даними, люди, які були на борту, загинули. Першим про падіння літака повідомив російський Телеграм-канал 112 з посиланням на джерела.

Також відомо, що цього дня мав відбутися обмін полоненими між Росією та Україною. Про це офіційно заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі Радіо Свобода.

У Збройних силах прокоментували падіння російсько-військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області. Генштаб прямо ні підтверджує, ні спростовує інформацію про нібито причетність до збиття ворожої авіації.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти