Путін перетворив Чорне море на небезпечний регіон, може початися війна - офіцер НАТО

6 липня 2021, 01:17
Через поведінку Росії в Чорному морі стало більше бойових кораблів, таких як Defender, Ross та інші есмінці. Це смерть кораблі з величезною зброєю.
Чорне море, Кораблі
Росіяни провокують кораблі НАТО на зіткнення / Фото Reuters

Рано чи пізно в Чорному морі може статися інцидент, що загрожує війною. Небезпечну ситуацію там створив президент Росії Володимир Путін.

Таку думку в інтерв'ю Obozrevatel озвучив капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах.

Зокрема, за його словами, росіяни провокують кораблі НАТО на зіткнення.

"Коли в Чорному морі проходять такі кораблі, як есмінці, як Defender, як USS Cook, росіяни починають проводити навколо них маневри, намагатися перегородити шлях, близько пролетіти над ними літаками, щоби затряслася палуба – це все одно рано чи пізно призведе до якогось інциденту. Дуже часто так починалися війни, починалися конфлікти", - підкреслив Табах.

Подібна поведінка РФ призвела до того, що в Чорному морі стало більше бойових кораблів.

читайте такожСпалили двигуни: військовий США розкрив деталі погоні за британським есмінцем у Чорному морі"Ми бачимо в Чорному морі стільки бойових кораблів, як Defender або Ross та інші есмінці. Це кораблі з величезною зброєю, з Томагавками. Їх ніколи стільки не було в Чорному морі", - пояснив Табах.

При цьому Чорне море не грає великої стратегічної ролі.

"Воно прострілюється і проглядається з усіх боків. Туреччина - країна НАТО. Перекриє Босфор - і Чорне море закрито", - резюмував офіцер.

"Обстріл" британського есмінця Defender - про що раніше повідомляв Главред:

  • 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили "попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.
  • ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.
  • Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець залишив кордони "територіального моря" РФ.
  • Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", оскільки британська сторона ніяких атак не зафіксувала.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти