ПриватБанк заборонив знімати гроші з рахунків: від клієнта вимагають довести законність коштів

25 січня 2022, 18:26
Історією поділився незадоволений клієнт банку.
ПриватБанк заборонив знімати гроші з рахунків: від клієнта вимагають довести законність коштів
ПриватБанк заблокував карту клієнта / УНІАН

В ПриватБанку заблокували рахунок клієнта і вимагають надати документи про походження коштів.

Про це повідомив незадоволений чоловік на порталі Мінфін.

За його словами, попередньо його ніхто не попереджав, а обмеження ввели в неробочий день.

відео дня

"Сьогодні в неділю о 16: 49 прийшло повідомлення, що я більше не можу знімати гроші, мене навіть не попереджали раніше, а просто за фактом ввели обмеження в неробочий день. Також зазначили, що потрібно звернутися до відділення банку та надати документи про походження коштів, які саме, не уточнюють, мабуть, хочуть, щоб я два рази ходив у відділення (хоча у мене відкритий у них ФОП) і всі мої кошти, які надходять на карту фізосіб проходять через рахунок ФОП, в якому вказані всі договори, за якими я отримую кошти, це все проходить через податкову і банк має інформацію про це", - розповів чоловік.

Також він зазначив, що зв'язатися з представником банку він не може.

"До оператора додзвонитися неможливо, замість цього пропонують вибрати "інше питання". Це вже прямо якийсь фінансовий тероризм, у мене немає слів", - зазначив він.

Відповідь ПриватБанку

У фінустанові рекомендують зв'язатися з оператором, а такі дії пояснюють вимогами чинного законодавства України та нормативно правовими актами Національного банку України, що регулюють відносини у сфері банківської діяльності.

читайте такожНі замінити, ні переоформити: у Приватбанку не хочуть видавати нові карти"Керуючись законом "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" банк як суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов'язаний: забезпечувати виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу, до початку та в процесі їх проведення", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що клієнт ПриватБанку зіткнувся з проблемою - разом з курсом долара у нього підвищувалися відсотки по кредиту.

Чоловік розповів, що у нього був валютний кредит у банку на покупку авто під заставу цього авто. У підсумку транспортний засіб йому довелося повернути банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти