Прийшов п’яним до позицій ЗСУ, бо "втомився від війни": на Донбасі затримали бойовика-рецидивіста

2 лютого 2022, 19:30
Чоловік розчарувався в "русском мире" і хотів побачити дружину і дітей, які лишилися на підконтрольній Україні території.
Прийшов п’яним до позицій ЗСУ, бо 'втомився від війни': на Донбасі затримали бойовика-рецидивіста
На Донбасі затримали п’яного бойовика/ Штаб ООС, Reuters

На Луганщині у зоні проведення операції Об’єднаних сил українські військові затримали бойовика. Він прибрів до українських позицій п’яним і в стані наркотичного сп’яніння.

Чоловіка помітили тоді, коли він підходив до позицій ЗСУ, повідомляє пресцентр штабу ООС.

"На час затримання він перебував в стані сильного наркотичного та алкогольного сп’яніння. Свої дії пояснив втомою від війни та бажанням побачити дружину й дітей", – йдеться у повідомленні.

відео дня

У штабі ООС розповіли, що затриманий раніше відбував покарання за розбій у в’язниці на Луганщині – за ґратами він сидів з 2011 по 2016 рік. Коли вийшов на волю, приєднався до незаконних збройних формувань, де був стрілком, снайпером і гранатометником.

Чоловік повідомив, що зараз відбувається серед лав бойовиків. За його словами, вони систематично вживають алкоголь під час несення служби. Також затриманий розповів про нестатутну поведінку командування підрозділів.

"Окрім цього, бойовик повідомив, що діяльність командира його батальйону постійно контролює та скеровує кадровий військовослужбовець збройних сил РФ, який проходить службу на ротаційній основі", – зазначили у штабі ООС.

Українські військові передали бойовика Службі безпеки України, яка вже проводить відповідні слідчі дії.

При цьому в СБУ розповіли, що чоловік, як уже вдалося встановити, брав безпосередню участь в бойових діях проти українських військових. Так, він стріляв по бронетехніці сил ООС у районі Новоолександрівки і Троїцького на Луганщині.

"За час "служби" зловмисника нагороджено нагрудним знаком НЗФ "Гвардія" і пам’ятним знаком "Солдат Слави", – зазначають в СБУ.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виключив можливість надання ОРДЛО "особливого статусу", як на цьому наполягає керівництво Росії. Росія хоче домогтися цього і розширити права для російської мови в органах влади.

Також раніше британці показали, як війна з Росією змінила життя тисяч українських сімей. Британський журналіст відвідав прифронтову Авдіївку, де поспілкувався з місцевими жителями.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти