"Президент Притула": експерт оцінив шанси шоумена "відкусити по-крупному"

9 червня 2021, 04:25
233
Сергій Притула - людина амбітна і знає собі ціну, а тому навряд чи піде кудись на другі ролі.
Сергій Притула
У партії Голос Сергію Притулі більше нічого робити / Фото прес-служба

Після того як Сергій Притула пішов з партії Голос, є всі підстави вважати, що його готують для подальшої політичної кар'єри. Політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов прокоментував шанси шоумена посісти чільне місце в українській політиці.

"Притула або сам зрозумів, або хтось йому підказав, що в партії йому більше нічого робити. З точки зору збереження політичної перспективи вихід Притули з Голосу - правильний. Адже якби він затримався в Голосі довше, це не принесло б йому жодних плюсів, оскільки подальших перспектив у цього проекту не проглядається – він як і раніше перебуває на дні рейтингів",-зазначив експерт.

Золотарьов вважає, що Притула – людина амбітна і знає собі ціну, а тому навряд чи піде кудись на другі ролі. Підтримати його може свояк - Віталій Хомутиннік.

"Однак при цьому Притулу поки рано порівнювати з мастодонтами української політики на кшталт Порошенка або Тимошенко. Зрозуміло, що він, так само як і Зеленський, спробує дистанціюватися від старих політиків, апелюючи до того, що він - новий. Але говорити про це аж ніяк не означає мати таку якість", - зазначив політолог.

Золотарьов вважає, що Притула міг би переманити на себе голоси конкурентів, наприклад Віталія Кличка або Петра Порошенка.

"Поки у Притули можливий лише спойлерський функціонал - відкусити по-крупному, як це було із Зеленським, у нього перспектив мало (...) Можливо, у когось навіть є плани щодо висунення кандидатури Притули в президенти, але на даному етапі про це говорити зарано. Хоча, звичайно, якихось 7 років тому і словосполучення "президент Зеленський" було більше схоже на анекдот", - резюмував експерт.

Як повідомляв Главред, 7 червня відомий телеведучий і волонтер Сергій Притула оголосив про те, що залишає лави партії Голос.

Партія Голос відреагувала на намір шоумена вийти з політсили. У Голосі вважають, що причиною такого рішення є особисті амбіції Притули.

В лютому Притула залишив керівництво партії Голос, але продовжив співпрацювати з політсилою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти