Превентивний удар по Росії: Доній пояснив, чому Захід має вдарити першим

14 липня 2022, 15:59
У разі, якщо не зупинити Росію зараз, Захід буде ще більш залежним від Путіна та його режиму.
Превентивний удар по Росії: Доній пояснив, чому Захід має вдарити першим
Захід має першим вдарити по Росії / УНІАН, facebook.com

Захід має превентивно вдарити по території Росії, але поки що Захід до цього не готовий. Вони готові лише до самозахисту і тому вони збільшуватимуть військовий контингент у прикордонній смузі з Україною. Про це в інтерв'ю Главреду заявив політичний аналітик, голова Центру досліджень політичних цінностей Олександр Доній.

Однак, за його словами, збільшення контингенту сил країн НАТО має не лише за кордонами України, а й всередині.

"Я прихильник того, щоб НАТО розміщували ці війська не в Румунії і Польщі, а в Україні. Як я вже неодноразово підкреслював, наприклад, виведення перед черговою агресією західних посольств з Києва було, на жаль, спонуканням Путіна до агресії — це була здача Києва. І те, що посольство переносили до Львова або ще далі, якраз показували, по якій лінії або існують таємні домовленості, або натяки на те, що Росія не піде. Якби посольства залишались у Києві, це було би показником, що Захід не дозволяє нападу. На жаль, так не сталося", - розповів Доній.

На думку Донія, наразі Захід вболіває за Україну, співчуває, надає гуманітарну, а деякі країни - і військову допомогу, але це боротьба лише в руках українців.

"Кожні еліти своєї країни дбають про персональну безпеку та безпеку власних громадян і вони намагаються оцінювати, які ризики більше... Тож і суспільство, і влада цих країн об’єктивно бояться ядерної відповіді з боку Росії, якщо вони розпочнуть війну проти Росії. Питання в тому, що більш небезпечно для Заходу - віддати на поталу Україну, а потім він усе одно не зупиниться і буде іти далі і далі, набуваючи сили?", - зазначив Доній.

Експерт додає, що у разі, якщо не зупинити Росію зараз, Захід буде ще більш залежним.

"Тому краще вбити в зародку фашистську гниду, краще зараз нанести удар, а не чекати, поки Путін і фашистська Росія будуть посилюватися. Я усвідомлюю всі ризики для західних суспільств, та й західні політики їх усвідомлюють, просто ризики від нанесення ударів по Україні може бути більшими", - резюмував експерт.

читайте такожЗагроза ядерного удару РФ: у Зеленського пояснили путінську пропагандуЗагроза ядерного удару від Росії - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти