Після запуску "Північного потоку-2" НАТО має гарантувати вступ Україні, – посол у Німеччині

1 вересня 2021, 14:58оновлено 1 вересня 2021, 15:39
Андрій Мельник переконаний, що після запуску газопроводу "Північний потік-2", Україну повинні прийняти в НАТО. Це стане гарантією безпеки для країни.
Андрій Мельник
Посол Мельник про загрози від "Північного потоку-2" / germany.mfa.gov.ua

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що однією з гарантій для України в питанні реалізації "Північного потоку-2" має бути вступ до НАТО. Тому він закликав Захід зреагувати якомога швидше.

Загалом Мельник не підтримує реалізацію російського газопроводу. Під час спілкування з журналістами Die Welt він наголосив, що Захід повинен продемонструвати "нову мужність і якомога швидше прийняти Україну в Північноатлантичний альянс".

"Україні потрібні не запевнення, а конкретні зобов'язувальні гарантії безпеки від США і Німеччини, краще в рамках якнайшвидшого вступу в НАТО", – сказав Мельник і нагадав, що для України цей газопровід є насамперед серйозною загрозою і одним з найбільших геополітичних проєктів Кремля.

Нагадаємо, днями Європейська комісія направила відповідь Києву на запит про консультації у зв'язку з подальшою реалізацією проєкту "Північний потік-2" і заявила "про готовність продовжувати постійний діалог з питань, пов'язаних з енергетикою".

Північний потік-2 – про що раніше повідомляв Главред:

  • Президент України Володимир Зеленський в ході своєї зустрічі з делегацією США закликав Захід зупинити процес завершення будівництва газопроводу Північний потік-2. Глава держави підкреслив, що російський енергетичний проєкт несе загроза національній безпеці країни.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков допустив ймовірність, згідно з якою у Росії виникнуть нові проблеми з Північним потоком-2 на етапі сертифікації та страхування газопроводу.
  • Депутат Держдуми РФ В'ячеслав Ніконов вважає, що Штати здійснять спробу зупинити СП-2 у тому випадку, якщо в Німеччині на парламентських виборах здобуде перемогу Партія Зелених.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський на зустрічі з Байденом підніме питання "Північного потоку-2", оскільки Росія використовує газ як політичний інструмент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти