Непритомніла і плуталася в словах: у студентки виявили жіночу хворобу, що руйнує мозок

23 листопада 2021, 21:12
Українські медики поставили вірний діагноз.
Непритомніла і плуталася в словах: у студентки виявили жіночу хворобу, що руйнує мозок
Дівчину повністю вилікували / facebook.com/rsa

У Дніпрі в клінічній лікарні імені Мечникова медики врятували життя 23-річної дівчини.

Її госпіталізували з неврологічними розладами вже після того, як зарубіжні лікарі "поставили на ній хрест".

Медики Мечникова діагностували проблему, яка ховалася в захворюваннях жіночих органів.

Як розповів генеральний директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко в Facebook, студентка навчається в Польщі і володіє кількома мовами.

Однак нещодавно вона раптово стала плутати слова.

"Близькі по телефону почули, що вона переставляє слова в реченні і сама не звертає на це уваги. Все це переросло в зниження пам'яті, мимовільне посмикування рук, що посилюється при хвилюванні. Порушився сон. Висновок польських неврологів-астенічні розлади. Потім непритомність, епілептичні напади. Після нападів, втрати свідомості до 10 разів на добу мама забрала дочку додому і привезла в Дніпро в Мечникова", - написав Риженко.

У результаті у дівчини виявили тератому-пухлину правого яєчника. Хірурги видалили її за допомогою лапароскопічної операції.

"Був поставлений діагноз - аутоімунний енцефаліт, коли пухлина яєчника дає страшну картину руйнування головного мозку. Після курсу лікування Анастасія повністю повернулася до свого життя – вчиться, подорожує, познайомилася з хлопцем. І тільки досвідчені лікарі Мечникова змогли знайти ту ниточку, яка призвела до повного людського благополуччя молодої красивої дівчини", - підсумував Сергій Риженко.

Нагадаємо, в Одеській області 10-річна школярка потрапила в реанімацію після того, як проковтнула кілька магнітних кульок. Магніти стали притягуватися один до одного і розривати внутрішні органи. Дитину ледь врятували. Дівчинка перенесла серйозну операцію і досі перебуває в реанімації.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти