Спростування 1+1 media щодо фейкового відео під брендингом телеканалу 1+1 Марафон та "Єдиних новин"

27 листопада 2023, 11:52
1+1
1+1 media / Пресслужба 1+1

Ворог не припиняє свої спроби спричинити паніку та занепокоєння серед населення України, поширюючи неправдиві та фейкові новини, сюжети та відео під брендингом українських телеканалів.

Цього разу черговий фейк використовує візуальне оформлення телеканалу 1+1 Марафон, аби створити уявлення "надійного джерела" та ввести в оману українців.

Так, у змонтованому відео з фрагментом трансляції телемарафону "Єдині новини" на телеканалі 1+1 Марафон зʼявився рухомий рядок з повідомленням, ніби від Міноборони України, про кількість втрат серед українських військовослужбовців. Це відео - відвертий фейк. Інформацію активно поширюють російські медіа, намагаючись дезорієнтувати суспільство.

відео дня

Звертаємо увагу, що в ефірі телеканалу 1+1 Марафон рухомого рядка з новинами НЕ існує, а в самому неправдивому повідомленні допущені помилки: замість слова "зникли", написано "пропало". Крім того, сюжету з таким оформленням і такою інформацією немає на офіційних сторінках 1+1 media.

Ми закликаємо українців дотримуватися інформаційної гігієни та не поширювати цей фейк, аби не допомагати ворогу ширити дезінформацію. Користуйтеся офіційними джерелами 1+1 media та ретельно перевіряйте інформацію, яку зустрічаєте в інтернеті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти