Очільник Закарпаття озвучив причини бунту заробітчан на кордоні

31 травня 2020, 19:41оновлено 1 червня 2020, 02:12
За словами чиновника, громадяни відмовляються платити митні платежі в повному обсязі.
Очільник Закарпаття озвучив причини бунту заробітчан на кордоні
/ Фото: Держприкордонслужба

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров заявив, що блокування руху окремими перевізниками в пункті пропуску Тиса на українсько-угорському кордоні сталася внаслідок того, що громадяни відмовляються декларувати товар і сплачувати митні платежі.

Як повідомляє Урядовий портал, Петров 27 березня дав доручення виставити мобільну групу, яка контролювала б законність декларування та митне оформлення товарів.

"Ситуація, яку ми зараз спостерігаємо на території міжнародного пункту пропуску Тиса почалася з необхідності декларування товарних груп, які перевозилися так званими італійськими вантажівками. Це товари, які придбали наші співвітчизники в Італії і направляють в Україну під виглядом так званих приватних посилок. Через подрібнення великої партії товару і перевезення його під виглядом посилок, сплачуючи певний хабар, вдавалося уникати офіційних платежів. Гроші потрапляли в кишені корупціонерів, а не в бюджет", — пояснив чиновник.

За словами Петрова, нові корупційні схеми почали працювати після зняття карантинних обмежень. Він підкреслив, що масштаби ухилення від митних платежів "дійсно вражають".

"За ці кошти ми зможемо заповнювати бюджет, будувати школи, садки, дороги, якими користуємося ми. Перевізники, які хочуть транспортувати посилки, повинні офіційно оформити цей вид діяльності. Я готовий їм у цьому сприяти", — сказав голова ОДА.

Як раніше писав Главред, в Закарпатській області на КПП Тиса сталися сутички з учасниками акції протесту, які заблокували контрольний пункт.

Нагадаємо, в Мінфіні заявили, що цей інцидент стався через спроби ввезення контрабандних товарів на територію України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти