Скасування права на безкоштовний проїзд для пільговиків: у Кабміні оцінили ідею Кличка

25 червня 2020, 19:22оновлено 16 липня 2020, 22:17
Витрати за проїзд пільговиків перенесені на бюджети місцевих органів влади, наголосив Сергій Бессараб.
посвідчення учасника АТО
У Києві ветеранам з інших міст хочуть відмовити в праві на безкоштовний проїзд

Міністр України у справах ветеранів Сергій Бессараб відреагував на ініціативу київського міського голови Віталія Кличка про те, що пільговики, які не є киянами, будуть оплачувати проїзд на загальних підставах, а потім отримуватимуть компенсацію з бюджету громади, де вони зареєстровані.

Під час брифінгу, який транслювався на YouTube-каналі КМУ, міністр нагадав, що законом про місцеве самоврядування витрати за проїзд пільговиків перенесені на бюджети місцевих органів влади.

"Ця проблема піднята на рівні уряду. Я доповідав на засіданні Кабінету міністрів цю проблему. Ми запросили Київського міського голову Віталія Кличка. Він з розумінням ставиться до цього. І до тих пір, поки Кабінет міністрів не визначить механізм фінансування цих проектів, всі будуть їздити, як їздили. Єдине, що остаточного рішення немає, але сьогодні вже підготовлено кілька пропозицій рішення Кабінету міністрів. Робочу групу з розробки пропозицій очолює міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, беруть участь у її роботі Минветеранов, Мінсоцполітики, деякі інші міністерства, представники Міноборони і МВС. Питання вирішується, і я впевнений, що він буде вирішено, і ветерани в цьому питанні не постраждають", - заявив Бессараб.

відео дня

За його словами, зараз з Кличком домовилися, що застосовувати заходи, про які він оголосив у Києві, не будуть.

"Я вважаю, що ми знайдемо рішення і механізм буде встановлено", - резюмував Бессараб.

читайте такожПільговики Києва будуть користуватися транспортом за новими правилами: що зміниться з 1 липня

Раніше Віталій Кличко повідомив, що ініціює розгляд Кабінетом міністрів питання відшкодування пільгового проїзду в громадському транспорті. За його словами, в минулому році держава компенсувала столиці всього 20% коштів за надані населенню пільги, а в цьому році - нічого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти