Під Черніговом водойма раптово стала рожевою: опубліковані фото

9 липня 2020, 20:38
Експерти зробили попередній висновок, що забруднення не хімічне, а органічне.
Під Черніговом водойма раптово стала рожевою: опубліковані фото
Водойма стала рожевою з невідомих причин / Фото: УНІАН

У місті Ніжин Чернігівської області раптово в рожевий колір забарвилася водойма в Графському парку, який розташований в центрі населеного пункту.

Як інформує УНІАН, про це 9 липня повідомила місцева журналістка Валентина Пильник й оприлюднила фотографії. Також аналогічними знімками в соцмережах діляться місцеві жителі.

Чиновники Ніжинської міської ради стверджують, що явище пов'язане з жаркою температурою повітря і виникає вже не вперше. Однак вони засумнівалися, що фотографії зроблені в 2020 році і стверджують, що це знімки минулих років.

відео дня

"Сьогодні бачила своїми очима. І фотографувала, фото сьогоднішні", - уточнила журналіст, додавши, що в Графському парку є два водоймища, і вода в одному з них забарвлена в рожевий колір.

Під Черніговом водойма раптово стала рожевою: опубліковані фото
/ Фото: УНІАН

Місцеві жителі в соцмережах скаржаться на неприємний запах від рожевої водойми, а також випадки загибелі риби. Вони згадують, що таке явище вже траплялося раніше, його розслідувала спеціальна державна комісія, але причину так і не встановила. А вода пізніше повернулася до свого звичайного кольору.

читайте такожУ водоймах Києва не варто купатися: названа причинаВ Чернігівському лабораторному центрі поки не можуть точно озвучити причину даного явища. За словами фахівців, можливо, є якесь природне джерело сірководню, чи мають місце витоки з колектора.

Жителі Ніжина вважають, що рожевий колір води має не хімічне, а органічне походження і пов'язаний з процесом цвітіння водоростей у водоймі.

Нагадаємо, еколог, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко висловив думку, що в Україні склалася критична ситуація з природоохоронними заходами в лісах і заповідниках.

Також еколог розповів, як "задушили" Міністерство екології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти