"Не було пожежної сигналізації": з'явилася версія причини пожежі в лікарні в Запоріжжі

4 лютого 2021, 12:56оновлено 4 лютого 2021, 15:14
Головний лікар Володимир Шикаренко підкреслив, що могло статися загоряння медичного обладнання.
1612423839-1603.jpg
У лікарні в Запоріжжі сталася пожежа / zp.dsns.gov.ua

Головний лікар Запорізької обласної лікарні Володимир Шикаренко розповів, що могло стати причиною смертельного пожежі, в результаті якого загинули 4 людини.

Як підкреслив він в ході засідання комісії з ТЕБ і НС в Запорізькій облдержадміністрації, причиною пожежі в запорізькій лікарні міг стати вибух апарату штучної ветиляции легенів, повідомляє Depo.Запоріжжя.

Головний лікар підкреслив, що могло статися загоряння медичного обладнання.

Зазначимо, що цю ж версію підтримує і голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

"У приміщенні, де не було пожежної сигналізації, вибухнуло кисневе обладнання, коли його встановлювали. Причину вивчає слідство", - заявив Старух.

В ході засіданні комісії з ТЕБ і НС було прийнято рішення виділити 50 тисяч гривень сім'ям загиблих.

Як розповів в ефірі Україна 24 голова Запорізької ОДА Олександр Старух, деякі постраждалі від пожежі зараз перебувають у важкому стані.

читайте такожСмертельна пожежа в реанімації лікарні в Запоріжжі: ймовірні причини трагедіїЗазначимо, що у Запорізькій області 5 лютого оголошено днем жалоби за чотирма загиблими внаслідок пожежі в обласній інфекційній лікарні, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької облдержадміністрації.

"Розпорядженням голови ОДА Олександра Стара 5 лютого в області оголошено днем жалоби в пам'ять про трьох пацієнтів і лікаря, які трагічно загинули під час пожежі в обласній інфекційній лікарні", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на території області будуть приспущені державні прапори України на будівлях органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, скасовані всі розважальні заходи, внесені зміни в програми теле - і радіомовлення.

Пожежа в лікарні в Запоріжжі:

  • У ніч на 4 лютого в Запоріжжі в одній з палат-боксів реанімаційного відділення обласної інфекційної лікарні, де проходять лікування хворі COVID-19, сталася пожежа.
  • В результаті загинули троє пацієнтів і лікар, ще двоє постраждали.
  • Поліція відкрила провадження за ч.2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти