Податкові нововведення від влади змусять бізнес піти "в тінь" - економісти

26 травня 2021, 15:10
В Україні можуть зупинитися підприємства через зміни до Податкового кодексу, вважають експерти. Вони також попередили про втрату потенційних інвесторів.
Металургія заводд
Металургійний заводд / УНІАН

Зміни до Податкового кодексу, які запропонував уряд України, змусять бізнес ще більше піти "в тінь", переконаний директор Департаменту економічної політики ФРУ Сергій Саливон.

"Ще більше тіні стане в тих секторах, де це можливо. Що стосується економіки в цілому – то такі нововедення загалом погіршують клімат і відбивають бажання займатися бізнесом в нашій в країні", – пояснив Саливон, йдеться в сюжеті "5 каналу".

Експерт підкреслив, що нові податкові ініціативи навпаки заважатимуть підприємствам провадити свою господарську діяльність, і можуть навіть призвести до зупинки працюючих підприємств та втрати потенційних інвесторів.

"Те, що зараз пропонують, – тепер будь-яка дурість може стати проблемою для підприємств. Його активи будуть потрапляти в заставу, і це обмежує його можливості для ведення господарської діяльності, а суд може розглядати це місяцями або навіть роками", – пояснив економіст.

Бізнесу ж треба планувати і розуміти свої витрати хоча б на кілька років вперед – інакше неможливі й розвиток виробництва, і довгострокові вкладення, наголошують фахівці.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 12 травня схвалив законопроєкт, яким вносяться зміни до Податкового кодексу для збалансування державного бюджету.

Документом пропонується підвищити ставки податків, зокрема, плати за використання води і лісів, екологічного податку, рентних платежів і акцизу на алкоголь і низка інших податків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти