"Платники податків мають право знати": експерт закликав Кудрицького опублікувати декларацію

30 грудня 2023, 13:15
Тарас Загородній нагадав долю ексглави Нафтогазу Андрія Коболєва, який зараз перебуває під слідством НАБУ.
'Платники податків мають право знати': експерт закликав Кудрицького опублікувати декларацію
Володимира Кудрицького закликали не ховатися за законодавчими колізіями, бути прозорим і відкритим / Фото: Facebook

АТ "Укренерго", що належить державі, перетворилось на суб’єкт приватного права — його топ-менеджери випали з переліку держслужбовців, що за законом зобов’язані декларувати статки. Про це написав політичний експерт Тарас Загородній у Facebook.

Він назвав це несправедливим, адже Укрнерего — державна компанія, яка заробляє на кожній нашій платіжці, керівника якої призначає наглядова рада з представниками держави у складі. Відтак платники податків мають право знати, скільки заробляє найнятий ними менеджер Володимир Кудрицький і чи відповідають зарплаті його видатки.

"Взяти той же Нафтогаз. Така ж сама державна корпорація, але Чернишова (на відміну від Кудрицького) від е-декларування не звільнили", — написав експерт.

відео дня

Він закликав Кудрицького не ховатися за законодавчими колізіями, бути прозорим і відкритим і брати приклад з Чернишова.

"Ви на посаді вже три роки. Платники податків мають право знати, як за цей термін змінився чи не змінився ваш майновий стан. Часу на заповнення декларації у вас вдосталь — граничним терміном Верховна Рада визначила 31 січня 2024 року", — зазначив Загородній.

Експерт нагадав долю ексочільника Нафтогазу Андрія Коболєва, який свого часу також "вперто не бажав публікувати декларацію": тепер він під слідством НАБУ.

Нагадаємо, електронне декларування для чиновників в Україні скасували після початку повномасштабного вторгнення Росії.

5 вересня 2023 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9534 про повернення е-декларування, однак не підтримала правку про негайне відкриття реєстру декларацій. 6 вересня на сайті президента з'явилася петиція з вимогою ветувати законопроєкт №9534 та повернути його до парламенту.

12 вересня Володимир Зеленський ветував вказаний закон і закликав нардепів якнайшвидше проголосувати за відкриття реєстру декларацій.

20 вересня Рада схвалила закон про е-декларування з правкою Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти