Нацрада перевірить телеканали за трансляцію зустрічі Медведчука і Путіна

15 жовтня 2020, 19:41оновлено 15 жовтня 2020, 22:15
Перевірці піддадуться відразу три українські телеканали.
Путін, Медведчук
Володимир Путін і Віктор Медведчук / УНІАН

Співробітники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення позапланові перевірки телеканалам ZIK, 112 Україна і NewsOne - у зв'язку з виявленими порушеннями, які пов'язані з передвиборчою агітацією.

Таке повідомлення було опубліковано на офіційному сайті відомства.

Зокрема, йдеться в першу чергу про трансляцію зустрічі одного з лідерів партії Опозиційна платформа - за життя, нардепа Віктора Медведчука з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві.

відео дня

За даними Нацради, в ефірі телеканалу NewsOne 6-8 жовтня нинішнього року три рази транслювали Newstime з повною версією цієї зустрічі, а також зафіксували ще 11 трансляцій Newstime з фрагментами зустрічі Путіна і Медведчука з редакційним коментарем.

"Темою обговорення стали налагодження взаємин Російської Федерації з Україною, поставки вакцини від Сovid-19 Супутник V в Україну і святкування 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні", ‒ йдеться в повідомленні.

Крім того, зустріч Медведчука з Путіним також транслювали на телеканалі 112 Україна з 6 по 8 жовтня. На каналі ZIK 6-7 жовтня зафіксували два включення московської зустрічі в передачі деталі дня і дві трансляції в рубриці "У нас багато новин". Загальний хронометраж всіх передач становив 57 хвилин.

читайте також"Ідіотизм і дебільні закони": український телеканал "декомунізував" парад у Мінську

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

  • У Верховній Раді запропонували заборонити трансляцію публічних заперечень окупації Росією Криму та війни на Донбасі.
  • У законопроекті депутата від Слуги народу Олега Дунди пропонується - у разі трансляції таких висловлювань в ефірі - Нацрада з питань ТБ і радіо зобов'язана прийняти рішення про стягнення з каналу штрафу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти