Потужний вибух на газопроводі під Києвом: нові подробиці аварії

15 вересня 2020, 10:55
Через розгерметизацію магістрального газопроводу була перекрита подача газу.
газопровід
На газопроводі сталася розгерметизація / dsns.gov.ua

Поліція відкрила справу через вибуху на газопроводі у Київській області.

Як повідомила РБК-Україна прес-секретар поліції Київської області Віталія Грохольська, справу відкрито за ст.292 Кримінального кодексу України (пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто -, газо -, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів).

Відновлювальні роботи на пошкодженій внаслідок розгерметизації ділянці магістрального газопроводу КЗУ-1 у Київській області, за попередньою оцінкою, займуть два-три дні, передає прес-служба ТОВ Оператор ГТС України.

За її даними, цей газопровід використовується для транспортування газу від газовидобувних підприємств у східних областях країни до підземних сховищ (ПСГ) у Західному регіоні.

"Жертв і постраждалих немає. Постачання газу споживачам організовано через інші газопроводи. Ситуація жодним чином не впливає на транзит газу в країни ЄС", - підкреслюють в ОГТСУ.

газопровід
/ dsns.gov.ua

Як відзначають в компанії, як тільки диспетчери отримали сигнал про падіння тиску ділянка газопроводу, на якій сталася аварія, була відключена, витік газу локалізований. Були оперативно організовані перемикання на інші газопроводи, тому транспортування газу споживачам не припинялося.

В даний час на місці події працює поліція, встановлюються причини аварії. По завершенню слідчо-оперативних дій ремонтні бригади ОДТСУ розпочнуть ліквідацію наслідків.

Транзит газу до Європи, незважаючи на аварію на газопроводі, забезпечений у штатному режимі, підкреслили у прес-службі Міністерства енергетики України.

Через розгерметизацію магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ - Захід України) була перекрита подача газу. Ремонтні роботи тривають.

"Незважаючи на позаштатну ситуацію, транзит газу до країн Європи через українську ГТС забезпечений у заявлених для транзиту обсягах", - зазначили в Міненерго.

  • Нагадаємо, в Київській області сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску.
  • Вночі 15 вересня поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ - Захід України), який обслуговується Боярським виробничим лінійним управлінням магістральних газопроводів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти