Ляшко розповів про механізм отримання сертифікату вакцинації від COVID-19

14 січня 2021, 21:02
Вакцинація проти коронавірусу відбуватиметься як мінімум у 4250 пунктах щеплень.
Ляшко
Ляшко розповів, як отримати сертифікат про щеплення / УНІАН

Міжнародне свідоцтво про вакцинування проти коронавірусу зможе видавати кожен сімейний лікар, зараз вивчають механізми цього процесу.

Зараз в Україні міжнародне свідоцтво про вакцинацію видається найчастіше про щеплення проти жовтої лихоманки. Причому по всій країні зробити його можна лише у 5-6 кабінетах, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Вакцинація проти COVID-19 буде проводитися мінімум у 4250 пунктах щеплень. Плануємо зробити так, щоб видати міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19 міг кожен сімейний лікар, тому вивчаємо механізми", - заявив Ляшко.

Він також розповів, коли буде актуальний паспорт вакцинації.

читайте такожУ МОЗ розповіли про список українців, які першими отримають вакцину від COVID-19

"Тільки тоді, коли ви, наприклад, захочете подорожувати до Великобританії, а вона, скажімо, поставить умову при перетині державного кордону мати при собі міжнародне свідоцтво про вакцинацію", - зазначив заступник міністра.

Ляшко пояснив, що тоді потрібно буде звернутися до свого сімейного лікаря.

"У нас вакцинація буде проведена з внесенням запису в електронну медичну карту пацієнта в електронній системі охорони здоров'я, яку модерує НСЗУ-поки ми розробляємо таку систему. Лікар роздрукує вам міжнародний зразок англійською або французькою мовою, поставить підпис і печатку", - сказав заступник голови МОЗ.

Коронавірус новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти