Катастрофа Ан-26 під Харковом: у Міноборони розкрили можливу причину

26 вересня 2020, 10:33оновлено 26 вересня 2020, 11:34
Можливо, авіакатастрофа під Чугуєвом сталася через проблему з датчиком, поділився міністр.
Таран повідомив, що попередньо встановлено, що військовий літак розбився через проблему з датчиком – Ан-26 розбився
Попередньо встановлено, що Ан-26 розбився через проблему з датчиком, повідомив Андрій Таран / dsns.gov.ua

Очільник Міноборони Андрій Таран повідомив, що військово-транспортний літак Ан-26, за попередніми даними фахівців з льотної безпеки, розбився під Харковом – біля Чугуєва – через відмову датчика у двигуні.

Попередньо встановлено, що відмовив датчик, який знаходився у лівому двигуні, розповів міністр на місці трагедії, повідомляє Суспільне.

За словами чиновника, також з'ясовано, що, швидше за все, борт зачепився крилом за землю.

"...сталася відмова якогось датчика у лівому двигуні. Детальніше зараз сказати не можемо. За попередньою інформацією, двигун не відмовив. Якийсь датчик відмовив", – оприлюднив Таран попередні висновки фахівців з льотної безпеки.

Міністр додав, що поки немає причин вважати, що щось сталося з двигуном Ан-26, оскільки за тими даними, які є, до його чергового ремонту було ще понад п'ять тисяч льотних годин.

читайте такожУ ДБР назвали головні версії причин авіакатастрофи Ан-26 під ЧугуєвомБортові самописці знайшли, вони знаходилися у літаку та вціліли, йдеться на сторінці Командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook.

  • Нагадаємо, Ан-26 розбився та загорівся ввечері 25 вересня біля міста Чугуїв на відстані близько 2 кілометрів від військового аеродрому.
  • На борту літака знаходилися 27 осіб, рятувальники повідомили, що знайдено тіла 23 осіб. Двоє курсантів врятувалися – вони без парашутів вистрибнули з літака, постраждали та потрапили у лікарню.
  • Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос з посиланням на свої джерела сказав, що однією з можливих причин авіакатастрофи під Чугуєвом могла стати помилка екіпажу.
  • Також з'явилася інформація, що у літака відмовив лівий двигун.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти