Україна завдає удару: у РНБО анонсували реакцію на навчання Кавказ-2020

29 липня 2020, 08:48
У протистоянні російській загрозі Україна може розраховувати на міжнародних партнерів.
Силовики, армія, АТО
Україна може провести військові навчання у відповідь на Кавказ 2020 - секретар РНБО / УНІАН

Україна у відповідь на російські навчання Кавказ-2020, які пройдуть в українських кордонів у вересні, проведе свої військові маневри. При цьому військові навчання нашої армії можуть пройти в несподіваних місцях.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки Олексій Данилов в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, ризик російської військової загрози в напрямку Херсонської та Миколаївської областей присутній, однак українська армія контролює ситуацію в цих регіонах і не дозволить реалізувати агресію з боку РФ.

відео дня

У той же час Київ не повинен недооцінювати військову міць Москви.

"Те, що стосується території Миколаївської та Херсонської областей, все закрито щільно. Але ми розуміємо, з ким ми можемо мати війну – з Російською Федерацією. Применшувати її сили – велика помилка", - зазначив чиновник.читайте також"Українці не хочуть воювати": експерт оцінив ймовірність нападу РФ

Також він додав, що в протистоянні з Росією Україна може розраховувати на допомогу міжнародних країн-партнерів. Тому у відповідь на російські військові навчання Україна може реалізувати свої військові маневри, причому вже у вересні.

"Можуть бути і навчання паралельно з "Кавказ-2020", причому в досить несподіваних місцях. Де будуть проходити у вересні навчання – давайте побачимо", - резюмував Данилов.

Наостанок секретар РНБО підкреслив, що реакція Росії на відповідні маневри Київ не цікавить.читайте такожРосія провела раптову перевірку військ біля кордонів України: названа причина

Нагадаємо, з 17 липня у Росії за дорученням президента Володимира Путіна почалася перевірка військ. У рамках ревізії здатності російської армії до військових дій командування підготувало військові підрозділи біля кордонів України до режиму повної боєготовності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти