Допомога бізнесу та туризму у зв'язку з COVID-19: Зеленський терміново звернувся до Ради

15 червня 2020, 13:03
Закон передбачає гарантії фізичним та юридичним особами в умовах карантину.
Зеленський
Зеленський просить Раду ухвалити законопроект на підтримку культури, бізнесу і туризму / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський направив листа голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, в якому гарант просить парламент якомога швидше розглянути у другому читанні проект закону №3377. Законодавча ініціатива передбачає підтримку сфери культури, туризму, малого та середнього бізнесу, а також креативної індустрії в умовах пандемії коронавірусної інфекції.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Відзначається, що законопроект №3377 був прийнятий парламентом за основу ще 13 травня і був відправлений на доопрацювання Комітету з гуманітарної та інформаційної політики.

відео дня

У своєму листі Володимир Зеленський додав, що внаслідок запровадження протиепідемічних заходів у зв'язку з епідемією COVID-19, робота вищевказаних сфер зіткнулася з рядом обмежень і потребує підтримки з боку держави.

"Враховуючи зазначене та важливість підтримки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сферах культури і мистецтв, креативних індустрій, культурно-пізнавального туризму та щодо яких встановлені істотні обмеження, прошу сприяти якнайшвидшому розгляду і прийняттю Верховною Радою рішення щодо зазначеного проекту закону", - підкреслив глава держави.

Відомо, що у законопроекті йдеться про звільнення туристичних операторів від сплати туристичного збору та податку на додану вартість. Також передбачається введення пільг на оплату оренди землі.

Нагадаємо, наприкінці травня президент Володимир Зеленський підписав закон, що подовжує податкові пільги в Україні. Закон буде діяти до 30 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти