Інфекціоніст розвіяв популярний міф про ризики вакцинації для онкохворих

6 жовтня 2021, 03:22
Онкохворим, швидше за все, в першу чергу буде потрібно третя доза вакцини від коронавірусу, вважає Вадим Арістов.
Вакцина
/ Reuters

Відомий інфекціоніст, консультант з управління змінами Revival Institute for Future Вадим Арістов прокоментував ситуацію з вакцинуванням від коронавірусу людей, які страждають онкологічними захворюваннями.

Як підкреслив він в ході чату в Главреді, хворі з онкологією більше ризикують опинитися на лікарняному ліжку (з ймовірністю летального результату), у разі відмови від вакцинації.

"Їм якраз потрібно бігти щепитися якомога швидше", - пояснив інфекціоніст, відповідаючи на одне з питань читачів.

Разом з тим він припустив, що цим же людям, швидше за все, в першу чергу буде потрібно третя доза вакцини від коронавірусу.

"Людям з станами, що мають імуносупресію, буде мало двох доз, тому їм потрібна додаткова третя. Застережень щодо застосування вакцин онкохворих в інструкціях немає", - додав Арістов.

читайте такожІнфекціоніст пояснив" забійну " силу третьої дози вакцини від коронавірусу

Раніше Арістов розповів, що в часі введення доз поділяють тому що імунітет посилюється з кожною новою зустріччю організму або інфекційним агентом, або з антигеном з вакцини.

"Тому ми з першою дозою отримуємо базову відповідь, далі її дія починає знижуватися, і ми вводимо другу дозу. Імунна відповідь на третю дозу в 5-11 разів вище попередніх", - додав Арістов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти