Газ за ціною в два рази дорожче: експерт пояснив ситуацію з тарифами на комуналку

13 січня 2021, 17:39
Влада заздалегідь домовилися з облгазами про ціну 10-12 грн за кубометр газу, вважає Дмитро Корнійчук.
конфорка, газ
Нафтогаз і облгази продаватимуть газ в два рази дорожче, ніж він закуповувався в сховищах - експерт / УНІАН

Плани щодо зниження тарифів на газ для населення - це хитрий маневр влади, яка заздалегідь домовилася з олігархом Дмитром Фірташем, щоб облгази продавали паливо за завищеною ціною. Нафтогаз і облгази й надалі реалізовуватимуть газ за вартістю в два рази дорожче, ніж він закуповувався в сховищах.

Як пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook політичний аналітик Дмитро Корнійчук, влада під виглядом зниження ціни має намір зафіксувати вартість, за якою Нафтогаз наразі продає паливо. Щоб реалізувати такий маневр, ціни були заздалегідь завищені за домовленістю з облгазами.

"Зеленський дав команду Шмигалю заявити, що Кабмін "заморозить" до кінця опалювального сезону ціну газу на рівні 7 грн за куб. тобто - за тією ціною, за якою наразі і продає "Нафтогаз". Тобто що придумали у Зеленського. Спочатку домовилися з Фірташем, щоб той продавав газ за захмарними тарифами 10-12 грн, за якими ніхто б не сплачував", - стверджує експерт.читайте такожУ Зеленського анонсували зниження тарифів на газ

Наразі, стверджує аналітик, ціну вирішили "закріпити" на рівні 7 грн за кубічний метр, однак і Нафтогаз, і облгази все одно продаватимуть паливо в два рази дорожче, ніж воно закуповувалося в сховищах.

Газ за ціною в два рази дорожче: експерт пояснив ситуацію з тарифами на комуналку

"А потім "знизили" ціну до 7 грн. І в підсумку "Нафтогаз" і облгази продаватимуть газ в 2 рази дорожче, ніж закуповувався у ПСГ. У два рази дорожче, ніж коштує газ українського видобутку. Ну, а ми, як ідіоти, повинні радіти: мовляв, спасибі вам за газ по 7 грн. Вовка-піаніст, не думай, що ти найрозумніший!"- підкреслив Корнійчук.

Тарифи на комуналку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти