Експерт розповів, кого з українців не торкнеться підвищення ціни на газ

3 листопада 2020, 03:52
Українці могли уникнути підвищення ціни на газ.
конфорка, газ
Близько 40% домогосподарств в Україні ще рік платитимуть за газ за фіксованою ціною / УНІАН

Клієнти, які заздалегідь уклали договір з компанією на постачання газу на базі річного тарифу, будуть платити за однією і тією ж фіксованою ціною цілий рік. Для отримання оптимальної ціни на газ українцям слід укладати договори з постачальниками, які пропонують оптимальну вартість блакитного палива.

Про це розповів директор компанії газопостачальна компанія Нафтогаз України Максим Рабінович в ефірі телеканалу Україна 24.

Коментуючи підвищення газу для населення з 1 листопада, чиновник заявив, що деякі українці зможуть уникнути зайвих витрат. Це стосується тих осіб, які заздалегідь уклали договори з компаніями на постачання газу з фіксацією ціни.

"Так, можна було цього уникнути. Ті клієнти, які обрали річний тариф, зафіксували ціну газу на весь рік. Вони будуть оплачувати рівними частинами щомісяця за фіксованою ціною обсяг свого споживання. Таких домогосподарств приблизно третина, до 40%", - сказав чиновник.

Також він додав, що фактор зростання ціни на газ в опалювальний сезон є абсолютно нормальним явищем – якщо влітку ціна на газ становила близько 3 гривень за кубічний метр, то зараз – 6-9 гривень за кубометр залежно від постачальника.

Для того щоб заощадити, українцям слід грамотно вибрати постачальника газу.читайте такожВ Україні різко подорожчав газ: скільки платитимемо з 1 листопада

"Ми розуміємо, що крім того, що на європейських хабах є динаміка до зростання, у нас ще є такий фактор, як наявність в газосховищах достатньої кількості газу. Я раджу вибирати постачальника, чиї ціни відображають ринкові ціни і не є завищеними", - підкреслив Рабінович.

Ціна на газ для населення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти