Експерт пояснив, як Зеленський відбере у Порошенка частину електорату

6 лютого 2021, 16:54оновлено 6 лютого 2021, 18:39
На думку експерта, Зеленський, найімовірніше, вже найближчим часом зіграє на настроях активної частини українського електорату.
Порошенко, Зеленський
Петро Порошенко та Володимир Зеленський / УНІАН

Відомий експерт і політичний оглядач Юрій Романенко стверджує, що недавні дії президента Володимира Зеленського (в першу чергу ‒ санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne і ZIK) завдадуть серйозного удару по електоральних перспективах експрезидента Петра Порошенка. Свою думку фахівець висловив в інтерв'ю, яке було опубліковано на YouTube.

"Найцікавіше полягає в тому, що Володимир Зеленський намагається повторити трюк Леоніда Кучми 1999 року. Леонід Данилович в 1994 році переміг на одному електоральному полі Південного Сходу, а п'ять років по тому йому вдалося перемогти на електоральному полі Західної та Центральної України з "вкрапленнями" Південного Сходу, де йому вдалося домовитися з Ахметовим та іншими олігархами. Зеленський же намагається зайти на електоральне поле Порошенка, "забравши" голоси поміркованих патріотів, які розчарувалися в обох політиках. У цих людей не було умовного прапора, навколо якого вони могли б об'єднатися", — пояснив Романенко.

Експерт зазначив, що Зеленський, найімовірніше, вже найближчим часом зіграє на настроях частини активного українського електорату, яка раніше ставилася до нього або вороже, або байдуже.

"У Порошенка і Медведчука немає проблем один з одним, вони — фактично один і той же організм, але "грають на розтяжках". Сила Зеленського була в тому, що він отримав центр, в якому відчував себе досить добре. І зараз він знову може повернути вплив на цей електорат, попри корупційні скандали, пов'язані з оточенням президента. Хоча його рейтинги не будуть такими, як раніше, Зеленський може зайняти зручну нішу з тридцятьма відсотками підтримки, і цього буде достатньо для того, щоб бути першим. Відхід у квазісуверенну демократію буде характеризуватися тим, що Зеленський зробить ставку на більш міцну прив'язку до США", - резюмував Романенко.
читайте такожЯк Зеленський з Ющенка перетворився на Порошенка

Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна - про що повідомлялося раніше:

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ і ввів санкції строком на п'ять років щодо Тараса Козака - бізнес-партнера Віктора Медведчука і депутата від ОПЗЖ, а також щодо телеканалів, що належать Козаку, - "112 Україна", NewsOne і ZiK.
  • Санкції передбачають блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, тимчасове зупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або тимчасове зупинення ліцензій на здійснення мовлення.
  • Увечері 2 лютого канали NewsOne, ZIK і 112 припинили трансляцію по телемережах.
  • 3 лютого президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення про введення санкцій проти телеканалів (112 Україна, NewsOne і ZIK). За його словами, Україна рішуче підтримує свободу слова, а не пропаганду, що фінансується країною-агресором, яка підриває країну на шляху до Євросоюзу та євроатлантичної інтеграції.
  • Далі, відома російська пропагандистка Маргарита Симоньян запропонувала роботу співробітникам телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти