Експерт пояснив, що стоїть за "полуничною" поїздкою Порошенка на Донбас

29 травня 2021, 14:11оновлено 29 травня 2021, 15:27
Таке враження, що між владою і Порошенком насправді існує таємна домовленість і фактично йде гра у піддавки, каже Доній.
Олександр Доній
Олександр Доній пояснив, що стоїть за "полуничною" поїздкою Порошенка на Донбас / УНІАН

Своєю поїздкою з полуницею на Донбас п'ятий президент України, лідер фракції Європейська солідарність Петро Порошенко фактично прикрився від чергової неявки на допит до СБУ. Тобто тут благою справою прикривають небажання підкорятися закону, заявив політичний аналітик, глава Центру досліджень політичних цінностей Олександр Доній.

"Очевидно, що будь-який громадянин, який би не з'явився на допит в СБУ, Генпрокуратуру, МВС міг би очікувати якихось санкцій. Тобто Порошенко розуміє, що йому нічого не загрожує, а тому він може дозволити собі не з'являтися на допити", - сказав Доній у коментарі Главреду.

За його словами, справи, відкриті щодо Порошенка, не виглядають такими, які відкриті для досягнення результату.

"Таке враження, що між владою і Порошенком насправді існує таємна домовленість і фактично йде гра в піддавки. Тобто для суспільства створюють ілюзію про те, що проти Порошенка відкриваються справи (а враховуючи те, що у Порошенка такий захмарний антирейтинг, це багатьом подобається). Водночас всі ці справи незабаром або закриваються, або не мають реальної судової перспективи - чи то вони відкриті за обставин, які не можна довести, чи то навмисно розвалюються самими силовими відомствами", - пояснив експерт.

Доній зазначив, що ці домовленості можуть бути обумовлені декількома факторами.

"Перший - вплив Порошенка на вулицю. Свого часу, в перший рік президентства Зеленського, активно поширювалася інформація про фінансування структурами, наближеними до Порошенка, вуличних акцій протесту. Владу вони турбували, і вона їх відверто боялася", - вважає експерт.

Доній припустив, що другий фактор - домовленості щодо голосування в Раді. Третій - відносини Порошенка із Заходом, четвертий - спільні економічні інтереси.

"П'ятий - корупціогенність всього українського політикуму. Адже в умовах посадки топполітика, інформація може стосуватися сфери чиновників, інших політиків, бізнесменів тощо. Тобто в цьому випадку може бути незацікавленість всього українського політикуму і державного апарату. І Порошенко це теж розуміє, тому й дозволяє собі більше, ніж собі можуть дозволити не тільки звичайні громадяни, а й інші політики", - підсумував Доній.

читайте такожМедведчук при Порошенку розслабився і "втратив береги"Раніше очільник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко заявив, що лідер фракції Європейська солідарність Петро Порошенко і голова партії "Опозиційна платформа - за життя" Віктор Медведчук - це брати-близнюки, частина однієї екосистеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти