Експерт пояснив, що ховається за заявою МЗС про британську військову базу в Україні

8 жовтня 2020, 16:09
На думку фахівця, заяву очільника МЗС про британську військову базу в Україні слід трактувати однозначно.
11111
Експерт пояснив , що ховається за заявою про британську базу / Reuters

Нещодавня заява міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про те, що вже в найближчому майбутньому на території України з'явиться повноцінна Британська військова база – не більше ніж частина стандартного дипломатичного діалогу.

Про це в коментарі Главреду розповів керівник фонду "Українська політика", політолог, історик Кость Бондаренко.

"Заява Кулеби - це просто заява ввічливості. Є стаття Конституції України, яка говорить про заборону створення іноземних військових баз на території України. Тому Кулеба як дипломат зробив дипломатично ввічливу заяву, розуміючи, що Зеленський якраз їде в Лондон і потрібно з англійською галантністю пообіцяти британцям те, що заздалегідь не можна виконати", – вважає експерт.

відео дня

На думку Бондаренка, недавній контракт на будівництво для України у Великобританії декількох кораблів ніяк не пов'язаний з перспективою появи в країні вищевказаної бази.

"Тому я поки не бачу будь-яких загроз або тенденції "все пропало". Цільовий контракт на будівництво кораблів, підписаний Зеленським, не має з будівництвом бази нічого спільного. Якщо він допоможе заробити суднобудівній галузі, про яку держава сьогодні не дуже дбає, це тільки піде нам на користь", – підсумував він.

читайте такожТрампівські соколи в небі - над містами України пролетіли американські літаки

Британська військова база в Україні - що було раніше:

  • В інтерв'ю ВВС керівник українського МЗС Дмитро Кулеба заявив - офіційний Київ готовий дати згоду на розміщення британських військ у форматі бази на своїй території в разі такої необхідності.
  • Більше того, дипломат стверджував - Україна може проводити більше військових навчань з Великобританією, яка активно підтримує українців у боротьбі з російською агресією.
  • Останні на цей час такі навчання пройшли у вересні нинішнього року. Вони називалися Об'єднані зусилля-2020. У їх рамках відбулася висадка українських і британських десантників в Миколаївській області.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти