"Велике будівництво" і "Автомагістраль-Південь" повернули дорожників Донеччини із заробітків

27 травня 2021, 16:48оновлено 27 грудня 2021, 19:01
Підрядна компанія "Автомагістраль-Південь" залучає фахівців з досвідом роботи за кордоном для робіт на дорогах Донецької області.
Фото: silrada.org

Програма Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" повертає спеціалістів до України. Так, підрядна компанія "Автомагістраль-Південь" залучає фахівців з досвідом роботи за кордоном для робіт на дорогах Донецької області. Історії деяких з них розповіла Facebook-сторінка "Великого будівництва".

Олексій Чередник зараз працює провідним інженером відділу технічного контролю на дорогах Н-32 та Т-05-14. До того, як повернутися до України, він брав участь в реалізації будівельних проєктів у Туркменістані. За його словами, після старту "Великого будівництва" їхати за кордон немає сенсу – в Україні можливо заробляти стільки ж.

"Українські фахівці варті найкращого. Тому не варто шукати кращої долі деінде, коли все необхідне поруч – і стабільна робота, і чудові умови для самореалізації", - сказав він.

відео дня

Олексій Щербаков також працював у Туркменістані. Незважаючи на непогані умови, він чекав кінця контракту для повернення до України.

"Влаштуватися працювати в "Автомагістралі-Південь" порадив мій приятель. А чому б і ні? Зарплатня та умови праці дуже пристойні. Успішно пройшов співбесіду, і вже більше року працюю інженером технічного відділу. Що подобається: з роботи лише одну годину їхати до батьків, зараз я майже завжди поруч, а коли був за кордоном, то фізично не міг допомогти у вирішенні низки питань", - зауважив фахівець.

Як розповів Валентин Сафоник, який до повернення працював у Казахстані, реальні умови роботи за кордоном виявилися відмінними від тих, які обіцяли при працевлаштуванні. До того ж було важко підтримувати контакт з близькими. Тепер Валентин працює у рідному місті, заробляючи такі ж гроші, як за кордоном.

"Спочатку працював механіком на АБЗ компанії у селі Ходовичі на Львівщині. Згодом - регіональним механіком на Донеччині. Нещодавно пішов на підвищення: тепер я механік нового АБЗ у рідному Павлограді. Чудові умови праці та гідна зарплатня – не єдина перевага компанії. Тут цінують професіоналізм. За таких умов я впевнений у своєму майбутньому", - заявив він.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко озвучив амбітну ціль – до кінця 2023 року відновити усю мережу загальнодержавних доріг між містами, яка становить більш ніж 20 тисяч кілометрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти