В Україні ціни на електроенергію для підприємств підскочили на 7%

23 травня 2020, 22:58оновлено 23 травня 2020, 23:28
Журналісти з'ясували, що українці платять за послугу набагато більше, ніж європейці.
Електроенергія
Електроенергія зросла в ціні на 7% / Reuters

Ціна електроенергії на ринку за 20 днів травня становить 1349 грн/МВт*год без ПДВ, що на 7,7% вище, ніж за 20 днів квітня. Також вартість на 6,6% вища, ніж за квітень в цілому.

Як повідомляє програма Наші гроші з посиланням на інформацію ДП Оператор ринку, мова йде виключно про електроенергію для підприємств, установ і бізнесу.

Проте журналісти зазначають, що підвищення ціни неминуче позначиться на пересічних українцях, оскільки вартість електроенергії закладена в цінах на товари і послуги, платежах всіх бізнес-структур та державних установ.

відео дня
В Україні ціни на електроенергію для підприємств підскочили на 7%
В Україні ціни на електроенергію для підприємств підскочили на 7%

Уточнюється, що українські підприємства будуть платити за електроенергію значно більше, ніж європейські. Наприклад, між цінами в Бурштинському енергоострові (Львівська, Закарпатська та Івано-Франківська області) та Словаччиною — різниця була в шість разів на користь європейців. Загалом по Україні ціни на електроенергію для підприємств в два-три рази вище, ніж в Європі.

Підвищення ціни спровокувало рішення Міненерго. Відомство скоротило вироблення атомних електростанцій, які виробляють дешеву електроенергію. Зараз вони працюють лише на 52%.

Як раніше запевняли в Міненерго, аж до кінця 2020-го тарифи на електроенергію для населення не будуть збільшувати.

Нагадаємо, в міністерстві вже озвучували, що ціни на електроенергію для промисловості підняли на 46% – до 1297 гривень за мегават-годину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти