Bellingcat переніс сенсацію: Гордон назвав нову дату "бабаха" в Україні

15 березня 2021, 10:28оновлено 15 березня 2021, 11:33
Керівник Bellingcat Еліот Хіггінс і Дмитро Гордон зрушили дату прем'єри фільму про вагнерівців.
15 березня сенсації від Bellingcat не буде - Гордон назвав нову дату
15 березня сенсації від Bellingcat не буде - Гордон назвав нову дату / скріншот Білорусь 1

На всіх, хто чекав, що буде 15 березня 2021 року в Україні – який сенсаційний фільм про вагнерівців представить Bellingcat – чекає розчарування. Bellingcat не встиг закінчити виробництво фільму про операцію з ПВК Вагнера.

На своїй сторінці в Twitter керівник Bellingcat Еліот Хіггінс повідомив, що виробництво фільму все ще триває. Раніше цей фільм розрекламував український журналіст Дмитро Гордон.

І хоча сам Хіггінс нової дати прем'єри фільму не називає - Гордон впевнено анонсує нові терміни виходу сенсації, яка "підірве українське суспільство". За словами Гордона, розслідування Bellingcat про зрив спецоперації із затримання бійців ПВК Вагнер, потрібно очікувати в квітні.

"5 квітня, плюс-мінус кілька днів", - заявив він.

15 березня 2021 року сенсація від Bellingcat не відбудеться
15 березня 2021 року сенсація від Bellingcat не відбудеться / twitter.com/EliotHiggins
15 березня сенсації від Bellingcat не буде - Гордон назвав нову дату
15 березня сенсації від Bellingcat не буде - Гордон назвав нову дату / facebook.com/gordondmitry

Затримання вагнеровцев: що відомо

  • 29 липня білоруські правоохоронці зробили заяву про затримання на території Білорусі групи бойовиків приватної військової компанії Вагнера. Їх звинуватили в спробі дестабілізації ситуації напередодні президентських виборів в країні.
  • 5 серпня президент України Володимир Зеленський поговорив із лідером Білорусі Олександром Лукашенком і заявив, що підозрювані у здійсненні терористичної діяльності на території України бойовики ПВК Вагнера можуть бути видані Києву з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.
  • 14 серпня Білорусь видала Російській Федерації 32 затриманих під Мінськом бойовиків приватної військової компанії Вагнера.
  • 7 вересня заступник голови Офісу генерального прокурора Гюндуз Мамедов заявив, що видача офіційним Мінськом Росії бойовиків ПВК Вагнера, які брали участь в російсько-українському конфлікті на Донбасі, не відіб'ється на прагненні Києва притягнути їх до відповідальності. Тоді обіцяли, що бойовиків будуть заочно судити в Україні і можуть застосувати проти них ряд міжнародних механізмів.
  • Усім бойовикам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).
  • Голова Комітету Верховної Ради з нацбезпеки Олександр Завітневич прокоментував ситуацію з затриманням у Білорусі бойовиків російської ПВК Вагнера. Він спростував припущення про те, що Україна причетна до організації цієї спецоперації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти