Кернес запропонував відсвяткувати День перемоги з фотографіями на балконі

13 квітня 2020, 18:00
Святкові заходи міська влада Харкова має намір скасувати.
Кернес
Кернес обещат День перемоги все ж відсвяткувати, хоч і на балконі / УНІАН

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що масові заходи, присвячені 75-ій річниці Перемоги, швидше за все, скасують, проте у нього є альтернативна пропозиція.

"Я закликаю вас 9-го травня, рівно о 12:00 вийти на балкони ваших квартир з фотографіями ваших дідів і прадідів і провести загальноміську хвилину Мовчання, Пам'яті і Вдячності їх подвигу", — зазначив мер в Facebook.

Кернес нагадав харків'янам, що на 9-е травня планувалася масова хода "Полку Безсмертної Перемоги", а ввечері на площі Свободи повинен був відбутися святковий концерт, "масштаби і зірковість якого запам'яталися б харків'янам надовго".

відео дня

Мер додав, що через епідемію масові заходи будуть скасовані. Проте харківський градоначальник запропонував городянам новий спосіб вшанувати пам'ять героїв Великої вітчизняної війни.

Кернес пообіцяв жителям Харкова, що в разі поліпшення епідеміологічної ситуації міська влада встигне організувати і провести ходу "Полку Безсмертної Перемоги" так, як планувалося раніше.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін у черговому зверненні до народу в зв'язку з епідемією коронавіруса в країні пообіцяв, що країна неодмінно переможе прогресуюче захворювання і порівняв Covid-19 з навалою печенігів і половців.

Як раніше повідомляли іноземні ЗМІ, Міністерство оборони РФ наполягає на проведенні параду Перемоги, незважаючи на прогресуючу в країні епідемію коронавіруса і стрімке збільшення кількості росіян, що заразилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти